Land efter land indfører vaccinepligt

Østrig: Vaccinepligt indføres den 1. feb. 2022.

Tyskland: Den kommende kansler Olaf Scholz har planer om at indføre vaccinepligt i Tyskland enten i februar eller marts 2022.

Italien: Fra mandag den 13. dec. 2021 og hen over jule- og nytårsferien er det indtil videre slut med at spise indendørs på restauranter, tage i biografen eller komme ind til sportsbegivenheder, hvis man ikke har fået de nødvendige stik. Hidtil har ikkevaccinerede kunnet få adgang ved at fremvise et negativt svar fra en coronatest.

New York City: Byens borgmester Bill de Blasio vil indføre vaccinepligt for alle ansatte i den offentlige og private sektor den 27. dec. 2021.

Danmark: Det er udelukket at tage en diskussion om muligheden for at indføre vaccinepligt i Danmark. Sådan er den klare melding fra partier på begge sider af regeringen, efter at EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, onsdag sagde, at det er på tide at diskutere vaccinepligt i EU. Fra statsminister Mette Frederiksen lød det også, at Danmark ”er meget langt fra at indføre en decideret vaccinepligt”. Hun har dog ikke udelukket det.