Lars Løkke viderefører dansk luderpolitik

Siden 2018 og 2019 har dansk eksport af våben til Saudi-Arabien og De Forenede Arabiske Emirater været forbudt, bl.a. som følge af mordet på den saudiske journalist Jamal Khashoggi og af frygt for, at det militære udstyr kunne blive brugt i krigen i Yemen. Men forbuddet ophører dags dato, siger udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) til Politiken.

Meldingen betyder, at der fremover kan gives tilladelse til eksport af våben, eksempelvis militære softwareprogrammer, radarreservedele og såkaldte dual-use produkter.

Man kan godt være et land, der sådan set er problematisk med vores øjne, og så alligevel have nogle legitime sikkerhedspolitiske interesser. Og min linje er den, at vores linje skal ligge samme sted som andre europæiske landes linje”, siger Lars Løkke Rasmussen.

Virkeligheden er, at Danmark ikke har nogen problemer med golflandenes tyranni, undertrykkelse og ufattelige penge. Danske virksomheder laver masser af forretninger med de islamiske diktaturer, selv om de ikke har de samme værdier som danskerne.

Hvis Danmark besluttede at have en værdibaseret politik, ville dansk erhvervsliv være nødt til at acceptere prisen herfor i form af færre forretninger og færre indtægter. Så enkelt er det.

På Asiatisk Plads 2 er det derfor ”business as usual”. Glemt er Qatars overtrædelser af menneskerettigheder og livsfarlige forhold for migrantarbejdere. Glemt er mordet på journalisten Jamal Khashoggi. Glemt er undertrykkelse og henrettelser. Nu skal der tjenes penge.

Når den snusfornuftige kræmmernation Danmark leger en moralist i storpolitikken, er det ikke andet end spil for galleriet, fordi al moral og anstændighed for længst har forladt dansk udenrigs- og erhvervspolitik til fordel for en halv lummer realpolitik.

De hykleriske og kyniske danske politikere ved udmærket, at skal Danmark tjene penge, så må landet opføre sig som et lille venligt luderland. Og det har Danmark som bekendt aldrig problemer med.

André Rossmann

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)