Lastbilchauffør dømt for indsmugling af over et halvt ton hash

Retten i Roskilde har i dag idømt en 54-årig lastbilchauffør fra Ungarn 3,5 års fængsel for at have indsmuglet en større mængde hash. Chaufføren blev ligeledes udvist af Danmark med et indrejseforbud for bestandig.

Sagen har været efterforsket af Særlig Efterforskning Øst (SEØ), der hører under Københavns Politi, som modtog et tip om indsmuglingen. Tippet førte til, at den 54-årige blev anholdt den 18. august 2020. Efterforskningen viste, at den anholdte ved tre tidligere lejligheder havde smuglet hash til Danmark. Yderligere tre personer er dømt i sagen.

Retten i Roskilde har i dag fundet det bevist, at lastbilchaufføren havde indsmuglet 625 kilo hash. Det var i sagen omstridt, om manden vidste, at han kørte med hash, eller om han troede, at han blot kørte med almindelige fødevarer.

Retten i Roskilde fandt det dog bevist, at chaufføren var klar over, at han kørte med hash, da omstændighederne og leveringen af varerne fremstod meget usædvanlige, da de blev leveret til steder, som ikke var egnede til at modtage fødevarer.

»Det er med stor tilfredshed, at der på baggrund af et solidt efterforskningsarbejde af Særlig Efterforskning Øst nu er faldet dom i sagen. Dommen viser, at en lastbilchauffør har pligt til at reagere, når omstændighederne og leveringen fremstår meget usædvanlige, og straffens længde afspejler, hvor alvorligt retten ser på grov narkotikakriminalitet,« siger anklagerfuldmægtig Bjarke N. Andreasen.

LÆS OGSÅ:  Ti års fængsel til hovedbagmand i sag om indsmugling af mere end 4,1 ton hash

Den domfældte, som har været varetægtsfængslet under hele sagen, er fortsat fængslet efter dom. Han ankede dommen på stedet.