Ledende nordiske lande inden for online spil

Introduktion

De nordiske lande er, og har længe været, blandt de førende kræfter, når det kommer til online spil på globalt plan. I denne artikel ser vi nærmere på, hvad Danmark, Sverige, Norge og Finland har at byde på, når det kommer til online spil samt beskatning af gevinster deraf. Disse lande har nemlig vidt forskellige syn på og lovgivning omkring online spil. Læs med og få mere information, som kan være værdifuldt, inden du selv går i gang med at spille, eller hvis du blot er interesseret i emnet.

Danmark baserer sig på et licensbaseret system

Danmark er et land i Norden, der har valgt at benytte et system, der baserer sig på licens. Det har landet gjort siden år 2012, hvor monopolet på spil blev ophævet, så Danske Spil nu måtte konkurrere med andre virksomheder, der havde lyst til at vinde ind på det danske marked. På trods af landets begrænsede størrelse, både geografisk og med hensyn til befolkningstal, så er der dog masser af potentielle kunder at tage af, for danskerne har vist sig at være glade for spil. 

I Danmark er det Spillemyndigheden, der står for at udgive licenser til de virksomheder, som lever op til reglerne. Derfor er det også Spillemyndighedens opgave at sikre sig, at virksomhederne fortsat overholder reglerne efter, at de har opnået den danske licens. Konkurrencen om de danske kunder har været med til at udvikle spillebranchen, for virksomheder, der ønsker en andel af markedet, har været nødt til at skille sig ud hos de spilleglade danskere. 

Finland har hurtigt overhalet sine naboer

I Finland kan man også være med helt fremme i feltet. Faktisk er der mange, der vil mene, at finnerne har overtaget feltet og nu har sat sig i front og har udstukket en ny retning. I den forbindelse kan blandt andet nævnes Buumi, der er seneste skud på stammen hos det innovative finske folk. Finland har på det seneste markeret sig med udviklingen af Pay N Play casinoer, hvor det er hurtigt at oprette sig, tilknytte sine betalingsoplysninger og komme i gang med at spille uden at skulle vente på at verificere sig.

Sverige vinder også frem på innovation

Sverige er også på vej med fremad på grund af den innovation, som det svenske folk har vist sig at have. Denne udvikling har specielt taget fart på, siden den svenske lovgivning blev ændret i år 2019. Denne lovgivning markerer et afsluttet kapitel i historien, hvor det tidligere kun var den statsejede virksomhed Svenska Spel, som kunne udgive spil. Den større grad af legalisering af spil har nu ført til, at private virksomheder er kommet til og har haft mulighed for at udbyde spil online. 

Norge afrunder listen

Norge er det sidste land, som vi skal beskæftige os med, på vores liste. Hvis vi sammenligner det, som Norge bringer med til bordet, i forhold til nabolandene er der faktisk ikke særligt meget at byde på fra vores norske brødre. Faktisk er der kun to virksomheder, der har mulighed for at tilbyde spil til det norske folk. Først og fremmest er der tale om Norsk Tipping, der tilbyder sportsvæddemål og lotterispil, mens Norsk Rikstoto som den eneste tilbyder spil på hestevæddeløb.