Den lettiske præsidents sikkerhedsrådgiver vurderer trusler på topmøde i Haderslev

Haderslev Åbent Sikkerhedspolitisk Topmøde får den lettiske præsidents sikkerhedsrådgiver og fremtrædende sikkerhedspolitiske stemme, Janis Kazocins, som keynote speaker. Han giver sit syn på sikkerhedssituationen i og omkring Europa, der har ændret sig væsentligt de senere år, grundet alvorlige udfordringer som terrorisme, flygtningestrømme og uenigheder i Østeuropa.

Janis Kazocins har et indgående kendskab til realiteterne i Østeuropa, og kan, med sit internationale perspektiv og imponerende forsvars- og sikkerhedspolitisk karriere, give et helt unikt indblik i, hvilke agendaer der gør sig gældende i Nordeuropa, samt bidrage med sit syn på hvad Danmarks forsvars- og sikkerhedspolitik skal forholde sig til, for bedst at kunne håndtere fremtidens udfordringer.

Janis Kazocins keynote speaker
Janis Kazocins er ekspert i sikkerhedspolitik og har en omfangsrig baggrund inden for forsvarspolitik, hvor han blandt andet har siddet som den øverste chef for den lettiske efterretningstjeneste. I fire år har Janis Kazocins været sikkerhedsrådgiver for Letland, og har ofte været inviteret som foredragsholder hos NATO, når der skal diskuteres trusselsbilleder.

Janis Kazocins har ligeledes en fornem militærkarriere som Storbritanniens første militære attaché, der blev udstationeret i de tre baltiske lande. I 1991 modtog Janis Kazocins ”Order of the British Empire” som en gestus for at have repræsenteret sit land på værdig vis – en gestus som kun få har modtaget. I 2013 tog Janis Kazocins lettisk statsborgerskab.

Haderslev Åbent Sikkerhedspolitisk Topmøde
Haderslev Kommune udbygger i 2017 den årlige lysfest den 4. maj med et helt nyt initiativ: Haderslev Åbent Sikkerhedspolitisk Topmøde. Topmødets røde tråd er Lysfestens hovedbudskaber: ”Fred, frihed og forsoning”.

Initiativet er taget på baggrund af de udenrigs- og sikkerhedspolitiske udfordringer, vi har oplevet de senere år: konflikten i Ukraine, udviklingen i Arktis, krigen i Syrien, terror og store flygtningestrømme.

Topmødet finder sted på Kulturhus Harmonien, Gåskærgade 19, 6100 Haderslev.
Der er fri entré, men af hensyn til arrangementets afvikling er tilmelding påkrævet.

Tilmelding sker via www.haderslevlysfest.dk

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb