Hensyn til økonomien og moderens ønske om en lang barsel betyder, at 3ct. af de danske fædre ikke tager den forældreorlov, som de egentlig havde lyst til, viser undersøgelse fra Ledernes Hovedorganisation. Hver tiende svarer, at de slet ikke har taget forældreorlov, selv om lysten faktisk var til stede.
Blandt årsagerne til, at forældreorloven ikke blev så lang som ønsket, angiver flest (35 pct.) hensynet til familiens økonomi. En anden betydelig årsag er, at barnets mor har ønsket at holde mest af orloven (29 pct.), mens 17 pct. angiver, at de ikke ønskede at være væk fra deres job længere end højst nødvendigt.
Danske fædre holder i dag cirka 10 pct. af forældreparrets samlede forældreorlov, og den manglende ligestilling har i de senere år været genstand for betydelig debat. Men som Berlingske skrev tidligere på ugen er udviklingen end ikke accelereret de senere år – den er nærmere gået i stå.
24NYT: I den herskende nationale fortælling er ligestilling en indiskutabel og grundlæggende dansk kerneværdi. Men det er blot en af de mange myter, som dansk selvopfattelse bygger på. Det kan du læse mere om her.