Lille underskud i kongehuset – her er beretningen

Kongehusets årsrapport 2018

2018 var et særligt år i Kongehuset. Prins Henrik døde efter et kort sygdomsforløb og Hans Kongelige Højhed Kronprinsen fyldte 50 år. Den kongelige familie deltog i en bred vifte af begivenheder og arrangementer.
Den kongelige familie deltog i 2018 i flere hundrede officielle arrangementer og besøg. Familien besøgte seks kontinenter i forbindelse med erhvervs- og kulturfremstød samt protektionsrejser.

De kongelige fonde ydede støtte til mere end 125 projekter og uddelte tilsammen over 9 millioner kroner. I alt modtog Dronningen omkring 1.400 danskere ved audiens, og Dronningen stod for tredje gang bag en julekalender, der blev fulgt af mange på Kongehusets Instagram-profil.

Regnskabet for Civillisten endte i 2018 med et underskud på knap 1,6 millioner kroner. Udgiftsniveauet kan tilskrives de særlige udgifter, der var forbundet med Prins Henriks sygdom, død og bisættelse samt udgifterne i forbindelse med et samlet set højt aktivitetsniveau, herunder Kronprinsens 50-års fødselsdag, statsbesøg fra Frankrig og aftenselskab på Christiansborg Slot.

Kongehusets årsrapport 2018 består udover en beretning af en regnskabsdel samt en økonomidel, der som noget nyt indeholder en uddybende beskrivelse af Kongehuset som arbejdsplads. Hertil følger tre temasider om den kongelige families officielle program, de kongelige fonde og Kongehuset i tal.

Du kan læse hele kongehusets beretning for 2018 her.