Livløs kvinde – seksualforbrydelse

Kl. 07.15 torsdag fik politiet via alarm 112 melding om, at en livløs kvinde var fundet i en lejlighed i en beboelsesejendom i Vestergade i Roskilde.

Redningspersonale og politiet kunne trods livreddende førstehjælp ikke få liv i kvinden, der blev erklæret død.

Kvinden blev identificeret som en 23-årig kvinde fra Roskilde, der forud for sin død havde opholdt sig i en lejlighed sammen med en 51-årig mand fra Roskilde.

Politiet fandt grundlag for at undersøge omstændighederne ved kvindens død nærmere, hvorfor efterforskere sammen med tilkaldte kriminalteknikere og en retsmediciner undersøgte både den afdøde kvinde og findestedet nærmere.

Under efterforskningen fremkom oplysninger om, at den 51-årige kunne mistænkes for at have forbrudt sig seksuelt over for kvinden inden hendes død. Han blev derfor i forbindelse med en anholdelse sigtet for og afhørt til denne mistanke.

Den 51-årige mand blev torsdag aften fremstillet i et grundlovsforhør i Retten i Roskilde, hvor han blev sigtet for voldtægt af den 23-årige kvinde inden hendes død.

Retten bestemte, at den 51-årige skulle varetægtsfængsles foreløbigt til den 9. februar 2023. Grundlovsforhøret blev afholdt for lukkede døre, og retten nedlagde navneforbud i forhold til den 51-årige.

Årsagen til den 23-årige kvindes død er ikke endeligt fastlagt og undersøges derfor fortsat i et samarbejde mellem politiet, kriminalteknikere og retsmedicineren. Kvindens pårørende er blevet underrettet om dødsfaldet.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)