Løkke taler falsk når det gælder hjemsendelser

I sit forsvar af FN’s migrationspagt har Løkke påstået, at det bliver lettere for Danmark at forhandle hjemsendelsesaftaler, hvis regeringen skriver under på en pagt om, at FN-landene er forpligtet til at tage imod egne statsborgere. Men det var meget få lande, der overhovedet nævnte hjemsendelser fra talerstolen i Marrakech, skriver Berlingske.

En repræsentant fra Malis permanente FN-delegation, som Berlingske journalist har talt med, sagde, at Mali kun vil tage sine statsborgere, der opholder sig ulovligt i et andet land, retur, hvis det er frivilligt. ”Vi vil ikke se nogen blive tvunget hjem. Det er det vigtigste for os i erklæringen: At vi samarbejder landene imellem, men også at der kun er tale om frivillige hjemsendelser”, sagde han.

Understatssekretær i det libyske udenrigsministerium, Lufti Al Mughrabi, understregede for sit lands vedkommende, at Libyen ”ikke ser det som en forpligtelse at tage imod egne statsborgere, hvis de sendes ud af de øvrige medlemslande”.

Mens Løkkes påstand om, at FN’s migrationspagt vil gøre det nemmere at sende illegale migranter hjem, således er falsk, vil FN-pagten gøre det nemmere for landene i Mellemøsten og Afrika at lægge pres på den danske regering i internationale fora, hvis vi ikke modtager tilstrækkeligt mange migranter.