Løkkes mand i EU-parlamentet: Afrika skal indlemmes i EUs økonomiske område

Foto: Statsminister Lars Løkke Rasmussen (Wiki Commons, Nordic Co-operation website (norden.org))

Står det til lederen af EU-partiet ALDE, som Venstre og de Radikale er medlemmer af, så skal Afrika indlemmes i EUs økonomiske område. Aftale om mere åbne grænser imellem de to kontinenter er allerede på plads.

Partiet Alliancen for Liberale og Demokrater for Europa (ALDE) mener, at den EU og Afrika skal rykke tættere sammen.

Det skriver partiets leder Guy Verhofstadt på Twitter.

“Lad os skabe et fælles Euro-afrikansk økonomisk område. Det vil have enormt potentiale med: 1,5 milliarder forbrugere, 20 billiarder i værdi, vi kan slå Kina,” skriver den EU-begejstrede Guy Verhofstadt.

Venstre og de Radikale

Foto: Morten Løkkegaard (V), Venstres spidskandidat til Europaparlamentsvalget (venstre.dk)

Tanken om en europæisk-afrikansk union kan lyde overvældende og endda ekstrem, men ALDE er ikke et lille ekstremt parti. Når det gælder EU-forhold, er partiet faktisk mainstream.

Det står til at blive det 3. største i EU-parlamentet ved valget i maj. Og det har statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) støtte, idet Venstre i Europaparlamentet er medlem af ALDE. Det samme er de Radikale.

Guy Verhofstadt nyder stor opbakning i EU-parlamentet, der har udpeget ham som repræsentant for parlamentet på EU-siden i de historisk vigtige Brexit-forhandlinger.

Fri bevægelighed er allerede aftalt

EU har allerede en aftale på plads med store dele af Afrika, når det gælder den fri bevægelighed.

Dette fremgår af EU-aftalen om Rabat Processen, populært kaldet Marrakech 1-aftalen. Af aftalen fremgår det, at EU skal “Styrke lovlig migration og mobilitet, særligt af unge og kvinder, mellem Europa og Nord-, Vest- og Centralafrika.” (Objective 3).

Danskerne har mulighed for at påvirke EUs udvikling, når der skal stemmes til Europaparlamentet i maj.

Guy Verhofstadts politiske opråb på Twitter (kopi her):

Kommentarer