Lys i Vandtårnet minder om at kulturen stadig skinner stærkt

På fredag skulle den årlige Kulturnat i Nykøbing Falster have været afholdt. På grund af den aktuelle corona-situation er det dog ikke muligt. I den kommende tid, hvor mørket sænker sig over landet, er der imidlertid stadig en masse kultur at opleve i Guldborgsund Kommune. Det markerer vi ved på fredag at sætte lys i et af Nykøbing F.’s kulturelle fyrtårne – Vandtårnet i Hollands Gaard.

Kollaborationen Båll & Brand v. lyskunstnerne Martin Ersted og David Ruben, der tidligere bl.a. har deltaget på Copenhagen Light Festival, skaber et lysværk, der som en vortex ’hvirvler’ omkring tårnet og lader lys strømme ud over Nykøbing F. og opland. Værket kan opleves op til 15 km væk og sender et signal om, at kulturen, på trods af svære omstændigheder, stadig rækker ud.

Kig mod Vandtårnet fredag aften og lad os sammen fejre kulturen – hver for sig. Martin Lohse, formand for Kultur- Fritid- og Bosætningsudvalget:

”Vi er naturligvis kede af, at vore årlige kulturnat ikke kan gennemføres i år – ikke mindst på vegne af de mange kulturaktører, der havde sammensat et flot program og havde glædet sig til SAMMEN at møde borgerne og skabe en aften i kulturfællesskabets navn. Men vi må ikke glemme, at kulturen er alle vegne, og at vi kan opleve den på mange måder hele tiden. Det vil Båll & Brands lysinstallation i Vandtårnet i Nykøbing Falster minde os om. Samtidig er det et værk, der bedst opleves på afstand og dermed understøtter vores alles – også kulturaktørernes – fokus på, at kunst og kultur skal kunne opleves på tryg og sikker vis, selv midt i en corona-tid.”

LÆS OGSÅ:  Efterårsferie: Shoppingcentre vil vinde børnefamiliers tid fra museer og zoo

Båll & Brand afholder også en lyskunstworkshop for de studerende på FGUs Kreative Linje, som holder til i Vandtårnet. Det gør de den 30. september – 1. oktober. Workshoppen er støttet af Guldborgsund Ungdomsråd og Guldborgsund Billedkunstråd.