Macron opfordrer Zuckerberg til at censurere “fake news” før EU-valget

Den franske præsident Emmanuel Macron ønsker endnu strengere regler imod information, som vil kunne modvirke hans fortsatte lederskab.

Det går ikke så godt for den franske præsident Emmanuel Macron for tiden. Forud for valget til Europa Parlamentet i slutningen af ​​maj fører nationalistiske Marine Le Pen i flere målinger.

Samtidig finder der meget voldelige demonstrationer sted i Frankrig.  Men Macron har et es i ærmet, idet han har inviteret Facebooks grundlægger, Mark Zuckerberg, på besøg i Paris.

Ifølge France24 vil Macron have fjernet “fake news”, “vildledende markedsføring” og “hate speech” fra Facebook.

Frankrig ønsker at internetgiganter skal tvinges til at udøve endnu strengere kontrol og fjerne uønsket information inden for 24 timer. Den svenske regering har tidligere fremkommet med tilsvarende krav.

Bekymringen går på at “misinformation” på Facebook vil sætte yderligere skub i den “populistiske bølge” mod Macron.

Mark Zuckerberg har meddelt at han vil indføre strengere regler på området. For nylig forbød han helt konservative- og indvandrerkritiske røster såsom Paul Joseph Watson, Laura Loomer og Milo Yiannopoulos.

“Facebook har været meget samarbejdsvillige”, siger den franske digitaliseringsminister Cédric O til nyhedsbureauet AFP.

Det skriver netmediet Fria Tider.

I sidste måned lykkedes det for Danmarks Radio at få Facebook til at fjerne 24NYTs facebook-side. Læs mere om den historie her.

OBS: Læs og del gerne nyheden fra din Facebook-profil, fordi Danmarks Radio har fået Facebook til at lukke 24NYT’s profil.