To kriminelle udvist: FARVEL!

Retten på Frederiksberg har i dag idømt to mænd på henholdsvis 44 og 49 år syv års fængsel for besiddelse af to kg heroin med en renhed på ca. 55 % procent samt yderligere et kg fyldstof til opblanding. I alt tre kg salgbar heroin. Den ene dømte er også dømt for at have overtrådt et tidligere meddelt indrejseforbud, og begge er udvist med indrejseforbud for bestandig.

Sagen har været efterforsket af efterforskningsfællesskabet Særlig Efterforskning Øst, og begge blev anholdt den 2. juni 2018.

De dømte, som har været varetægtsfængslet under hele sagen, er fortsat fængslet efter dom. De har begge anket dommen til landsretten.

Begge dømte er tidligere kendt for distribution af heroin i Danmark. Den 44-årige mand er to gange tidligere dømt for heroinsalg i 2016, og den 49-årige mand er i februar 2018 prøveløsladt i Serbien efter afsoning af en dom på 12 års fængsel for blandt andet indsmugling af flere kg heroin til Danmark.

Senioranklager Lasse Biehl udtaler:

”Grundig efterforskning af Særlig Efterforskning Øst førte frem til anholdelsen af de to mænd. Jeg er tilfreds med, at det lykkedes at fjerne i alt 3 kg af det allerfarligste stof fra de københavnske gader samtidig med, at to udenlandske kriminelle, der tidligere har begået kriminalitet i Danmark, er blevet stillet til regnskab for deres handlinger.”