Man kan ikke længere stole på et korrupt system

Justitsministeriet skal være garant for retsstatens grundlæggende principper. Men da justitsministeriets blev klar over, at der ikke var lovgrundlag til at udføre regeringens beslutning om at aflive alle mink i Danmark, undlod de i flere dage at alarmere både departementschefen og justitsminister Nick Hækkerup (S).skriver Berlingske.

”Af et kodeks udarbejdet ’For Embedsmænd i Centraladministrationen’ fremgår det ellers, at embedsmænd har pligt til at råbe vagt i gevær over for deres overordnede, når de bliver opmærksom på, at der handles i strid med loven. Derudover skal de advare ministeren, hvis denne er på vej til at handle i strid med gældende ret.

I det øjeblik, Justitsministeriet finder frem til, at det, regeringen gør, ikke har lovhjemmel, så skal Justitsministeriets egen departementschef og ministeren naturligvis involveres i det. Det er i virkeligheden fuldstændig uhørt. En departementschef skal ind over sådan en oplysning lige fra start. Der er tale om et alvorligt systemsvigt’, siger Frederik Waage, professor i forvaltningsret ved Syddansk Universitet”.

24NYT: Minkskandalen har passeret adskillige lag af topministre og topembedsmænd uden at der er råbt vagt i gevær. Både politikerne og de politiserende embedsmænd i centraladministrationen er efterhånden blevet så korrupte, at man ikke længere kan stole på dem. Det kan du læse mere om her og her.