Mand på flugt involveret i færdselsuheld

Helsingevej, Kirke Helsinge, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 09.50 onsdag fik politiet via bekendte til en 38-årig kvinde i Mullerup-området en anmeldelse om, at en tidligere, mandlig bekendte nærmeste var brudt ind hos hende ved at ødelægge hoveddøren. Efterfølgende havde han ødelagt hendes telefon og stjålet hendes personbil, hvori han var flygtet fra stedet i ukendt retning.

Kl. 09.58 fik politiet en anmeldelse om, at der var sket et færdselsuheld på Helsingevej, idet en bilist kørende i østlig retning var stødt sammen med en bilist kørende i modsat retning.

Da politiet kom frem til uheldsstedet, viste det sig, at den ene parts bil var den personbil, som var blevet stjålet fra den 38-årige kvinde i Mullerup. En 61-årig mand fra Korsør var den anden part i uheldet og kunne oplyse, at den mandlige fører var blevet afhentet af en knallertkøreren, selv om han og vidner forsøgte at få manden til at blive på stedet.

Den flygtede part og biltyv fik politiet hurtigt identificeret som en 26-årig mand fra Haslev, der ifølge politiets oplysninger kunne holde til på en adresse i Gørlev-området. En patrulje i Gørlev fik senere på formiddagen kontakt til en personbil ført af en kvinde og med en mand som passageren. Det viste sig at være den eftersøgte biltyv og flugtbilist, som blev anholdt i anledning af de overtrædelser, som han kunne mistænkes for. I kvindens bil fandt politiet en computer, som biltyven havde stjålet fra den stjålne bil.

LÆS OGSÅ:  Flygtede fra færdselsuheld

Den anholdte, 26-årige var formentlig narkopåvirket og havde lettere skader som følge af det uheld, som han havde været impliceret i. Han blev derfor bragt til en skadestuen både med henblik på udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og til undersøgelse samt fornøden behandling for sine skader.

Mistankegrundlaget mod den 26-årige var således hærværk mod en dør, ødelæggelse af den forurettede kvindes telefon, biltyveri samt kørsel i bilen, selv om han var frakendt kørekortet og formentlig narkopåvirket og forlod uheldsstedet uden at deltage i de foranstaltninger, som uheldet gav anledning til, samt tyveri af computeren fra den stjålne bil.

Den 61-årige modpart i færdselsuheld var sluppet uden behandlingskrævende skader, og den anholdte blev trods efterlysning fra Kriminalforsorgen om afsoning af en kortere frihedsstraf løsladt på skadestuen på grund af behandlingen af sine skader. Den manglende afsoning af frihedsstraffen vil derfor ske på et senere tidspunkt, og politiet mangler også at afhøre den 26-årige til sagerne, idet han ønsker en forsvarer til stede ved afhøringerne.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)