Mand voldtaget analt med genstand: To mænd tømt for røverier, grov vold og voldtægt

To mænd dømt for grove hjemmerøverier og overfald

To mænd på 26 og 29 år blev i sidste uge dømt for blandt andet tre hjemmerøverier, flere tilfælde af grov vold og voldtægt.

De fleste af de forhold, de to mænd er dømt for, fandt sted i sensommeren 2020 inden for en periode på halvanden uge.

Det første hjemmerøveri fandt sted om natten den 26. august, hvor de to mænd, sammen med en ukendt medgerningsmand trængte ind i en lejlighed i Tilst, hvor den 50-årige beboer blev slået i hovedet. De spærrede efterfølgende døren af, og frarøvede beboeren kontanter og flere genstande, bl.a. hans seng

Nogenlunde samme fremgangsmåde blev anvendt, da den to mænd om natten den 31. august trængte ind i en lejlighed i Tilst, hvor de med trusler tvang den 29-årige mandlige beboer til at udlevere elektronik for flere tusinde kroner.

Fire røverier på stribe

To dage senere, om aftenen den 2. september, gik det ud over en 15-årig autistisk dreng i Tilst, der var på vej hjem til sin mor. Han fik at vide, at han fik tæsk, hvis ikke han betalte for en bule i en bil, selvom han ikke havde lavet bulen. Da den 15-årige ikke kunne betale, ringede gerningsmændene til hans mor og afpressede hende til at overføre nogle tusinde kroner til dem via MobilePay.

LÆS OGSÅ:  Ville voldtage 95-årig dame

Da de ikke fik hele det beløb de ville have, blev hun igen ringet op nogle dage senere og forsøgt afpresset med en trussel om, at gerningsmændene vidste, hvor hun boede.

Det sidste hjemmerøveri fandt sted om natten den 5. september, hvor de to mænd iført maskering og bevæbnet med at sværd troppede på hos en 33-årig mand i Risskov og fik fat i en lampe og nogle telefoner. I den forbindelse blev den 33-årige påført et dybt snitsår på håndleddet.

”Gerningsmændene og ofrene havde et vist kendskab til hinanden på forhånd, hvor gerningsmændene mente, at ofrene skyldte dem penge. Flere af ofrene havde anden opfattelse.” siger anklager Steffen Andersen.

Også dømt for flere tilfælde af grov vold og voldtægt

Udover de fire hjemmerøverier blev de to mænd også dømt for flere tilfælde af grov vold blandt andet mod en 37-årig mand på en adresse i Åbyhøj om natten den 30. august. Her slog de ham flere gange i hovedet, stak ham med en spids genstand i låret og voldtog ham analt med en genstand.

Begge mænd blev også dømt for flere andre forhold af forskellig karakter. Den 29-årige mand blev idømt en fængselsstraf på tre år og seks måneder, mens den 26-årige mand fik en behandlingsdom.

”Det kommer til udtryk i dommen, at der er tale om alvorlige lovovertrædelser, og det er godt, at de tiltalte er blevet stillet til ansvar for deres handlinger” siger anklager Steffen Andersen.

LÆS OGSÅ:  Massør dømt for voldtægt af flere kvinder – nu er der faldet dom

Begge dømte har siddet varetægtsfængslet siden den 5. september, og de blev fortsat fængslet efter dommen. De udbad sig begge betænkningstid i forhold til en eventuel anke.