Mange danskere oplever problemer med bagage på flyrejsen

Hver 10. dansker oplever, at deres bagage aldrig kommer frem, er beskadiget eller forsinket, når de rejser ud i verden. Særligt rejsende til USA og Spanien er uheldige, når det kommer til problemer med bagagen. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring.

Ferien er bestilt, forventningens glæde er tårnhøj, for nu venter en uge med sol, varme og afslapning sammen med familien. Det hele skulle være så godt for de mange danskere, der hvert år rejser på ferie med fly. Desværre oplever rigtig mange forventningsfulde danskere hvert år, at ferien bliver ødelagt på grund af problemer med bagagen, der enten er forsinket, beskadiget eller simpelthen aldrig kommer frem.

En ny undersøgelse fra Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring viser nemlig, at hver 10. dansker, inden for de sidste 3 år, har oplevet at deres bagage enten var forsinket, beskadiget eller forsvundet på ferien.

Særligt kvinderne er uheldige. For her 11 %, at de inden for de sidste 3 år har oplevet problemer med deres bagage på en flyrejse, ligesom de unge i alderen 18-39 er den gruppe, der oftest opleve problemer med deres bagage.

Lige præcis denne problematik er noget, de kan nikke genkendende til hos Gouda Rejseforsikring, hvor hele 13 procent af alle rejseforsikringssager omhandler bagage:

LÆS OGSÅ:  Passager på første danske charterrejse: ”Det var en rigtig god ferie”

“Rigtig mange danskere oplever problemer med deres bagage. Det er særligt i USA og Spanien, at der er store problemer med mistet, forsinket eller beskadiget bagage,” siger Dan Kjølhede Laursen, direktør i Gouda Rejseforsikring, der fortæller, det hurtigt kan blive en dyr fornøjelse, hvis man ikke har tegnet en rejseforsikring:

“En mistet eller forsinket kuffert kan hurtigt komme til at koste en masse ekstra på feriebudgettet, hvis der både skal købes tøj, sko, badetøj og personlige plejesager, og man ikke har tegnet en rejseforsikring,” siger Dan Kjølhede Laursen, der fortæller, at den gennemsnitlige udbetaling, hvis du har en rejseforsikring, er 3000 kroner til brug for det mest nødvendige, mens du venter på din bagage.

Fakta: Undgå at manglende bagage ødelægger ferien

  • Pak de vigtigste ting i håndbagagen (medicin, makeup, et par trusser, shorts og t-shirt, badetøj og tandbørste)—så er du klar til at overleve et par dage uden bagage.
  • Tegn en rejseforsikring, der sikrer, at du får hurtig økonomisk kompensation, hvis din bagage er forsinket.
  • Selvom mistet eller forsinket bagage ikke er den bedste måde at starte—eller afslutte ferien på—så prøv at tage det med et smil. En ferie skal helst være sjov og god, også selvom der sker noget uforudset.

Om undersøgelsen
Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring i marts 2019 blandt 1209 repræsentativt udvalgte danskere. Følgende spørgsmål er stillet til dem, der angiver, at de har været på rejse til udlandet inden for de seneste tre år.

LÆS OGSÅ:  Fyldte farvande til sommer: Fritidssejlere forbereder bådferie i Danmark

Har du indenfor de seneste tre år oplevet, at din bagage på en flytur er blevet forsinket, væk eller beskadiget?

  • Ja, den er blevet væk 1 %
  • Ja, den er blevet forsinket 7 %
  • Ja, den er blevet beskadiget 2 %
  • Nej 89 %
  • Ved ikke 2 %