Maskinpistoler, haglgevær og 40 forskellige andre våben samt skarp og løs ammunition. Her er straffen

’Den 39-årige mand blev dømt for i tre forhold at have overtrådt knivloven ved at have bestilt og erhvervet knive gennem posten, og i et forhold for at have overtrådt våbenloven,’ fortælleranklagerfuldmægtig Rie Brandi fra Sydøstjyllands Politi og uddyber: ’Sydøstjyllands Politi fandt under en ransagning af den nu dømtes bopæl 1 haglgevær, 2 plomberede maskinpistoler med aftagelige magasiner og yderligere 40 forskellige våben samt skarp og løs ammunition’.

Nu har Retten i Kolding idømt en 39-årig mand fra Kolding et års ubetinget fængsel for ulovlig våbenbesiddelse.

Den 39-årige blev anholdt den 10. september 2017 i forbindelse med ransagningen, og han erkendte at være i besiddelse af våbnene på bopælen.

Udover at blive idømt et års ubetinget fængsel blev alle våben og ammunition også konfiskeret.

LÆS OGSÅ:  Kim Wall-sagen: Resultatet af dagens dykning

’Retten lagde ved strafudmålingen vægt på, at der var tale om et funktionsdygtigt haglgevær, at det ikke var opbevaret forsvarligt, at den 39-årige tidligere var straffet for lignende kriminalitet, og at forholdene var begået i prøvetiden for en dom fra januar 2017 for samme type kriminalitet,’ forklarer anklagerfuldmægtig Rie Brandi: ’Den betingede dom fra januar 2017 på 20 dage blev udløst og indgik i fængselsstraffen.’ 

Den 39-årige ankede dommen til formildelse. Han blev varetægtsfængslet efter dom under anke, hvilket han kærede til landsretten.

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN OG BLIV ABONNENT

Vælg beløb