Maskinpistoler, haglgevær og 40 forskellige andre våben samt skarp og løs ammunition. Her er straffen

’Den 39-årige mand blev dømt for i tre forhold at have overtrådt knivloven ved at have bestilt og erhvervet knive gennem posten, og i et forhold for at have overtrådt våbenloven,’ fortælleranklagerfuldmægtig Rie Brandi fra Sydøstjyllands Politi og uddyber: ’Sydøstjyllands Politi fandt under en ransagning af den nu dømtes bopæl 1 haglgevær, 2 plomberede maskinpistoler med aftagelige magasiner og yderligere 40 forskellige våben samt skarp og løs ammunition’.

Nu har Retten i Kolding idømt en 39-årig mand fra Kolding et års ubetinget fængsel for ulovlig våbenbesiddelse.

Den 39-årige blev anholdt den 10. september 2017 i forbindelse med ransagningen, og han erkendte at være i besiddelse af våbnene på bopælen.

Udover at blive idømt et års ubetinget fængsel blev alle våben og ammunition også konfiskeret.

’Retten lagde ved strafudmålingen vægt på, at der var tale om et funktionsdygtigt haglgevær, at det ikke var opbevaret forsvarligt, at den 39-årige tidligere var straffet for lignende kriminalitet, og at forholdene var begået i prøvetiden for en dom fra januar 2017 for samme type kriminalitet,’ forklarer anklagerfuldmægtig Rie Brandi: ’Den betingede dom fra januar 2017 på 20 dage blev udløst og indgik i fængselsstraffen.’ 

Den 39-årige ankede dommen til formildelse. Han blev varetægtsfængslet efter dom under anke, hvilket han kærede til landsretten.