Masseanholdelser: Bandefolk med enorme mængder af kontanter og hash

Særlig Efterforskning Vest (SEV) har i en koordineret aktion med assistance fra Østjyllands Politi onsdag formiddag anholdt 11 personer, der mistænkes for omfattende handel med hash. Fem af dem har forbindelse til bandemiljøet i Aarhus. Derudover er yderligere tre blevet sigtet – dog uden anholdelse.

I starten af marts blev 18 personer anholdt i samme sag, og samlet set er der beslaglagt over 1,6 ton hash og 11 kilo kokain i forbindelse med efterforskningen af narkosmuglingen.

Dagens aktion var primært rettet mod bandemiljøet i Aarhus, hvor en række adresser blev ransaget. Derudover var politiet i aktion et enkelt sted i Kolding.

I forbindelse med indsatsen beslaglagde politiet to millioner danske kroner i kontanter og 15.000 euro samt en enkelt personbil. Der blev desuden fundet 14 kilo hash.

Under efterforskningen af narkoorganisationen har SEV samarbejdet med politiet i henholdsvis Holland, Sverige og Guardia Civil i Spanien.

Med dagens aktion er i alt 29 personer blevet anholdt i sagen. 14 af dem sidder i øjeblikket varetægtsfængslet, men det antal kan blive forøget i morgen, hvor det forventes, at otte personer bliver fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Aarhus.

Leder af Særlig Efterforskning Vest, politiinspektør Brian Olsen, ser resultatet af aktionen som et vigtigt led i kampen mod narkohandel.

– Med dagens aktion har vi taget endnu et skridt mod at optrevle en stor international narkoorganisation, som har indført store mængder narkotika til Danmark. Vi fortsætter vores indsats, og jeg kan ikke afvise, at der kommer yderligere anholdelser i sagen, siger Brian Olsen.

LÆS OGSÅ:  Omfattende hærværk, stenkast mod busser og brosten gennem ruden hos en ældre kvinde – politiet kalder det "drengestreger"

Om Særlig Efterforskning Vest
Særlig Efterforskning Vest (SEV) er en tværgående enhed, der arbejder med organiseret kriminalitet på tværs af politikredsene i Jylland og på Fyn. SEV er forankret i Østjyllands politikreds.