Massiv drabsefterforskning i gang

Nordjyllands Politi efterforsker i øjeblikket massivt, efter at en 41-årig kvinde blev dræbt af skud fredag aften. De nærmeste pårørende er underrettet. Den mistænkte – en 52-årig mand – er anholdt. Vidner kan ringe 114.

Politiet modtog anmeldelsen kl. 18.15 om, at en kvinde var blevet ramt af skud på Skelagervej i Aalborg. Hun blev kort efter, i yderst kritisk tilstand, transporteret til sygehuset, hvor hun kort efter blev erklæret for død. Der er ingen andre tilskadekomne efter episoden.

”Der pågår i øjeblikket et større efterforskningsarbejde: Vi skal afhøre de mange vidner, der har set hele eller dele af episoden,” forklarer vicepolitiinspektør Anders Uhrskov, der leder efterforskningen.

Han oplyser, at den anholdte er sigtet for drab, og han skal ligeledes afhøres til sagen.

”Ud over vores tekniske undersøgelser ude på gerningsstedet skal vi også have foretaget en række forhøringer i området, så vi sikrer os, at vi får alle relevante vidner afhørt til sagen.”

Meget politi i området

Anders Uhrskov tilføjer, at herudover er det psykosociale beredskab rekvireret, da der var mange vidner til episoden.

”Vi har mange vidner og andre, som der skal tages hånd om. Borgere og beboere i området må derfor forvente at se en hel del politi på gaden i området omkring gerningsstedet de kommende timer hen over natten og i løbet af kommende dage,” siger Anders Uhrskov, og han tilføjer, at der er iværksat tryghedsskabende patruljering i Aalborg – i særlig grad omkring gerningsstedet.

LÆS OGSÅ:  Mand tiltalt for drab

Del ikke video-optagelser – men ring 114

Anders Uhrskov understreger desuden, at hvis man ligger inde med video-optagelser af episoden, så skal man ikke dele disse optagelse, men i stedet straks rette henvendelse til politiet på 114.

”I det hele taget opfordrer vi vidner og andre med oplysninger i sagen om at ringe til os på 114,” pointerer vicepolitiinspektøren.

Den mistænkte sigtes for overtrædelse af straffelovens § 237, der omhandler drab, og politiet kan endvidere oplyse, at der er en relation mellem den dræbte kvinde og den mistænkte mand.

”Men det kan vi ikke gå mere ind i på nuværende tidspunkt af hensyn til den igangværende efterforskning,” siger Anders Uhrskov.