Med ny bog vil Martin Henriksen styrke kristne fællesskaber 

Tidligere medlem af Folketinget, og nuværende medlem af DF’s hovedbestyrelsen, Martin Henriksen har benyttet pausen fra Folketinget til at læse Bibelen fra ende til anden og sætte sig ind i kristendommens mysterier.

Det har betydet en masse for ham selv. Og nu har han skrevet en bog, hvor han tilbyder sig som guide ”på en rejse igennem kristendommen”.

Martin Henriksen er mest kendt som markant modstander af islam og muslimsk indvandring og har tidligere skrevet den politiske bog “Nationalt selvforsvar” med flere bud på hvordan Dansk Folkeparti tilbageerobre den politiske dagsorden, men denne gang fokusere han udelukkende på det kristne budskab og de kristne mysterier.

Bogen – som ikke handler om politik – gennemgår bl.a. argumenterne for Guds eksistens, bibelske dilemmaer, værdien af stærke kristne fællesskaber og en opfordring til at lade sig inspirerer af Kristus og af de kristne-bibelske principper i samfundslivet, såvel som i ens personlige liv.

Kort uddrag fra bogen:

“Mange mennesker kører fra dag til dag, og glemmer så at sige at sætte det lange lys på bilen. Og når man glemmer det lange lys på en mørk landevej midt om natten uden GPS eller kort, så ender det med, at man farer vild. Vi bør fokusere på det lange perspektiv. Det giver også bedst mening på kort sigt. Vi skal gøre os umage med at huske på den nåde, den kærlighed og det fremtidshåb, der ligger i det kristne budskab. Vi skal erindre os selv om evigheden, for så hviler man nemmest i nuet..”

LÆS OGSÅ:  De danske havers kulturhistorie

Sådan skriver Martin Henriksen i bogen, som går et spadestik dybere – til selve meningen med livet.

Om kristne fællesskaber skriver Henriksen:

“Et stærkt kristent fællesskab med et solidt fundament kan gøre mere end et fællesskab, der står på et usikkert fundament. Jeg mener, at fundamentet bliver usikkert, når der er blevet fokuseret for meget på det ydre fremfor at fokusere på det indre liv i det kristne fællesskab. Jeg skal ikke lægge skjul på, at det er min overbevisning, at nogle kristne desværre har bevæget sig væk fra deres kristne brødre og søstre, således at deres medkristne i realiteten kommer i anden række.

Dermed har for mange kristne omdannet det næstekærlige budskab til et budskab, der først og fremmest er forbeholdt ikke-kristne. Det har medført en samfundsmæssig svækkelse af kristendommen, som er ødelæggende. Det er også ødelæggende for de ikke-kristne, for de fortjener at blive hjulpet af kristne, der står fast på grundlæggende bibelsk lære om stærke fællesskaber, menigheder og kirker.”

Martin Henriksen bor i dag på Stevns med sin hustru Lea og parrets tre børn. Martin Henriksen er opstillet som spidskandidat til Stevns kommunalbestyrelse, og er folketingskandidat i Slagelse og i Sjællands Storkreds.

Efter et kanonvalg for partiet kom han som ung ind i Folketinget. Her var han, som sagt, kendt for sine markante holdninger imod muslimsk indvandring. Men efter 14 år mistede han sit folketingsmandat, fordi partiet gik tilbage.

LÆS OGSÅ:  Foredrag og workshop med populær børne- og ungdomsforfatter

Tiden udenfor Christiansborg har indtil videre været en spændende tænkepause, hvor Martin Henriksen besluttede at sætte sig grundigt ind i kristendommen. Det havde han ønsket sig i mange år. Resultatet blev bl.a. denne bog, hvor han tilbyder en guidet tur igennem kristendommen for alle, uanset forudsætninger.

Redaktøren på den kristne avis Udfordringen skrev følgende i sin leder om bogen “Da jeg første gang mødte Martin Henriksen, blev jeg noget overrasket over, at han i den grad vidste, hvad han troede på. Det var ikke en luftig tanke eller et politisk trick, han havde fundet på. Han havde systematisk sat sig ind i, hvad Bibelen fortæller, og hvad det kristne budskab går ud på.”

Bogen kan købes her

https://hosianna.dk/shop/28-tro-og-videnskab/2516-vil-du-med-paa-en-rejse-igennem-kristendommen-/