Med skovbegravelser kan danskerne vælge en humanistisk begravelse

De fleste har nok hørt om skovture, skovsnegle og skovduer. Men der er garanteret færre mennesker, som kender begrebet “skovbegravelser”, som er et alternativ til de traditionelle bregravelser i Danmark Man kunne kalde disse for en slags humanistisk begravelse.

Skovbegravelse.nu varetager sådananne begravelser og skriver med egne ord, at “en skovbegravelse er det naturlige valg for naturelskeren og for mennesker, der ønsker sig et alternativ til kirkegården. Skovbegravelser er for alle, uanset trosretning, da jorden ikke er kirkeligt indviet.”.

Lovligt siden 2008
Idéen er på sin vis ikke ny. Det har siden 200 været  muligt at blive begravet i naturen i Danmark. Der skulle dog gå yderligere seks år, inden den første kommunale skovgravplads blev åbnet.
For godt et år siden blev den første private skov, Stensballegaard Skov ved Horsens, indviet skovbegravelsesplads. Dette er således den første af sin slags. På skovbegravelse.nu kan borgere få hjælp med at formidle kontakten til en skovejer, der driver en skovgravplads.
På siden er det tilmed muligt at bestille en mindeplade til et urnegravsted eller et familieskilt, hvis familien har erhvervet sig et familietræ.