Mere kameraovervågning i København

København forhandler i disse dage om budgettet.

Samtidig med at kriminaliteten falder, så stiger utrygheden. Derfor foreslår Dansk Folkeparti i København under de igangværende budgetforhandlinger, at der skal ske en alternativ udmøntning af Sikker By-puljen.

”Vi beder ikke om flere penge. Vi vil bare bruge dem på en anden måde. Vi vil f.eks. gerne tilbyde, at kommunen betaler for ekstra kameraovervågning, hvor vi kan give borgerne noget af den tryghed de efterlyser”, siger Finn Rudaizky.

Han peger på en række puljer, hvor pengene kan tages fra.

”Kommunen har en række såkaldte 18+ centre, som skal virke for udsatte og kriminalitetstruede unge i København. Problemet er bare, at de centre ikke gør noget godt, selvom de har været i gang i 10 år. Sidste år måtte vi ligefrem lukke et af centrene fordi det blev brugt som central for de unges kriminelle aktiviteter. Væk med dem. Vi betaler også for at tidligere bandemedlemmer kan få fjernes tatoveringer. Hvis de kan betale for at få dem lavet, kan de også betale for at få dem fjernet”, siger Finn Rudaizky.

Han har set tilfælde, hvor politiet har givet en beboerforening tilladelse til at sætte flere kameraer op. Men BR stemte imod, fordi nogle partier ikke mener, at det virker. Til trods for, at det ville give ansøgerne en større tryghedsfølelse.

LÆS OGSÅ:  Politiet styrker overvågningen i nattelivet i Næstved og Slagelse

Det er en massiv ambivalens, når samme BR bliver ved med at smide penge i projekter, hvor der kun er godt 48,5 % af løsladte med banderelationer, der ikke genoptager den kriminelle løbebane. Men her siger man, at det er fantastisk – selvom uddannelse og jobforløb preller af på den resterende halvdel.

Partierne på Københavns Rådhus forhandler i øjeblikket budget og Finn Rudaizky håber på opbakning til at ændre den måde nogle af tryghedsmidlerne bliver brugt på.

”DF foreslår ikke at bruge en krone ekstra. Vi vil bare gerne bruge pengene mere fornuftigt, så borgerne får mere tryghed ud af det. Kan vi fange nogle tidligt i forløbet fordi vi har kameraer, så kan vi måske undgå at få tilstande som i Malmö”, siger Finn Rudaizky med henvisning til weekendens uro i det svenske, hvor utilpassede unge med minoritetsbaggrund var i heftige gadekampe med svensk politi.