Messe i weekenden: God gin og whisky indtager Danmark

Rødvinen og i særdeleshed den klassiske håndbajer er for nedadgående, når danskerne skal sætte en flaske på bordet. I stedet vinder den gode whisky og gin frem, og stor messe sætter yderligere fokus på spiritus.

Alkoholprocenten er i dag langt højere end tidligere, når danskerne forsøder tilværelsen og sætter en god flaske på bordet. For mens salget af spiritus er stigende og har været det siden årtusindskiftet, viser , at danskerne i stor stil vender ryggen til vin og især øl.

Siden år 2000 er salget af øl faldet med en tredjedel, mens vin klarer sig med et noget mindre fald i salget på ti procent. Det er især siden 2010, at salget af vin er gået i stå, mens nedgangen for øl har været udtalt over de seneste 20 år.

Ud over en midlertidig nedgang i kølvandet på finanskrisen, har spiritusmarkedet klaret sig godt i Danmark. Nu er salget af spiritus steget cirka 20 procent siden 2010 og ligger på et højt niveau historisk set, forklarer Ulrik Bertelsen, der er medindehaver af , en kombineret butik og webshop med base i Sjølund syd for Kolding.

Især i de seneste år har vi mærket en stor efterspørgsel på rom, gin og whisky, og der bliver generelt investeret mere i god spiritus, fordi danskerne har fået øjnene op for, at det er en helt anden smagsoplevelse, når de køber kvalitet til lidt dyrere penge, fortsætter Ulrik Bertelsen.

LÆS OGSÅ:  Fælles brev til minister: Høje elmaster svækker udviklingen i landdistrikterne

Messe sætter fokus på spiritus

I takt med den voksende interesse for gode spiritusoplevelser, sætter holdet bag Whisky.dk hvert år fokus på whisky og andre former for spiritus til , der i år løber af stablen for 23. gang 2. marts klokken 10.00 til 18.00 i Sydbank Arena i Kolding.

Vi regner med, at der kommer mellem 2.000 og 2.500 spiritusentusiaster fra hele verden forbi messen, og der plejer at være godt gang i snakken om de forskellige mærker og spiritustyper. Vi har udstillere fra Skotland og Danmark, men også fra den anden ende af verden. Der kommer eksempelvis en udstiller helt fra Cuba, der har rom med, fortæller Ulrik Bertelsen.   

Messen er grundlagt i 2001, og udstillerne har både whisky, øl og rom med til Kolding. Ud over almindelig indgang er der forskellige specialarrangementer, du kan til. Samtidig er der også mulighed for at leje en , hvor der er plads til 14 personer.