Mette F. arbejder på at begrænse danskernes frihed

Både regeringen og Statens Serum Institut har lagt op til fortsatte restriktioner, når alle voksne har fået en vaccine, der virker, skriver Berlingske.

”Selv om coronarestriktionerne er et alvorligt indgreb i danskernes frihed, afviser Mette Frederiksen at give en garanti for, at der ikke vil være restriktioner, når alle har fået en vaccine.

Danskerne kan derfor se frem til at leve med kontrolregimet, restriktioner, mundbind og kravet om to ugentlige coronatest i deres hverdag – selv efter at alle borgere over 16 år har modtaget vaccinen.

’Jeg oplever ikke min egen frihed krænket på nogen som helst måde af, at jeg skal påføre mig et mundbind for ikke at smitte et andet menneske med covid-19. Jeg har ikke en oplevelse af tab af frihed i det’, har Mette Frederiksen sagt på et pressemøde”.