Mette holder hånden over sine topembedsmænd

Politikerne og befolkningen undrer sig over, at Mette Frederiksens topembedsmænd, der er impliceret i minksagen, kan blive i deres respektive jobs, mens de bliver undersøgt, skriver Berlingske.

”Det undrer den tidligere departementschef i Skatteministeriet, Peter Loft, der selv blev hjemsendt i 2012, at Mette Frederiksens topembedsmænd kan fortsætte i deres jobs, mens de bliver undersøgt. ’Forsvarsministeren spurgte ikke nogen styrelse, inden hun hjemsendte chefer fra efterretningstjenesten, og skatteministeren spurgte heller ikke nogen styrelse, inden jeg blev hjemsendt. Man skulle øjeblikkeligt være skredet til handling’.

Peter Loft tror ikke på, at styrelsen nogensinde får placeret et ansvar. ’Jeg har ikke fantasi til at forestille mig, at en eller anden nyoprettet styrelse under Skatteministeriet (Medarbejder- og Kompetencestyrelsen – red.) skulle være dem, der fører kniven mod Barbara Bertelsen og de andre topembedsmænd. Så jeg anser det for ret sandsynligt, at de her sager render ud i sandet – uden at der drages egentlige konsekvenser’.

At topembedsmændene ikke bliver sendt hjem er også udtryk for mangel på respekt over for Minkkommissionens konklusioner. Den har konkluderet klart og tydeligt, at der er grundlag for tjenestemandssager, og så signalerer man, at man er ligeglad”.