Michael Bjerres journalistiske junk food


I sektionen “24NYT Kommenterer” bringer vi kommentarer til nyheder og indlæg, som de etablerede medier har bragt, og som 24NYT har et politisk ukorrekt syn på. 
 

Berlingskes korrespondent i USA, Michael Bjerre, er sandelig ”a piece of art”. Sjældent oplever man en USA-korrespondent, som er så ubelastet af analytisk styrke og storviden om USA, som Michael Bjerre. Og så er han fuld af foragt for USA’s præsident, Donald Trump. Hver gang.

24NYT har forsøgt at presse lidt substans ud af Michael Bjerres artikel ”Trumps og Kims bizarre døgn” (Berlingske, 13. juni 2018), men det var ikke nemt. Artiklen kan koges ned til, at ”Trump er kommet hjem med en luftig sejr, sikkerhedspolitiske eksperter var ikke imponerede, og den fælles erklæring er samlet set vage og luftige formuleringer, der er præget af et slående fravær af konkrete detaljer og tidsfrister for nordkoreansk atomafrustning”.

At forlange en detaljeret handlings- og tidsplan for en kompliceret afrustningsproces, som erfaringsmæssigt kan tage flere år, allerede efter det første topmøde er topidioti ud fra hver målestok – det siger sig selv.

Da Michael Bjerre konstant rakker ned på Trump, kan artiklens konklusion ikke komme bag på nogen. ”Når Obama ikke har givet et møde med Kim en chance, er det fordi ekspræsidenten var overbevist om, hvad han ville komme hjem med: en luftig, ukonkret aftale som Donald Trump”, skriver Michael Bjerre.

Den journalistiske junk food, som Michael Bjerre serverer i Berlingske, viser, at han ingen respekt har for læsernes intelligens. De læsere, der måtte savne en seriøs analyse af topmødets betydning, kan vi henvise til Reuters: https://www.reuters.com/article/us-vanburen-northkorea-commentary/commentary-whatever-happens-next-the-trump-kim-summit-is-a-win-idUSKBN1J82A4

 

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb