Rapport: Terrorister har ikke misforstået islam

Ifølge forskere fra den svenske Forsvarshøjskole har terrorister ikke misforstået deres religion.

Efter at terrorister havde dræbt 13 og såret 11 på satiremagasinet Charlie Hebdos redaktion i Paris i 2015, beklagede den danske statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), at terroristern havde “voldtaget” og “misbrugt” deres religion, islam.

Det var synd for deres religion, mente statsministeren med andre ord. Og terroristerne havde tilsyneladende ifølge Venstres formand misforstået budskabet i deres tro.

Den fortolkning er eksperter fra Sveriges Forsvarshøjskole uenig i. I en rapport, der minutiøst gennemgår salafist-miljøet på den anden side af Øresund konkluderer, at terrorister ikke har misforstået noget. Tværtimod.

De gør blot, hvad deres religion bogstaveligt talt befaler.

“Salafisme er en bogstav tro fortolkning … (og) alle jihadister er salafister,” fremgår det.

UHYGGELIGT! Sådan kan terroristerne kan vade lige ind

Ikke nødvendigvis krav om vold

Den militære rapport er forfattet af eksperter i terrorisme Magnus Ranstorp og Filip Ahlin. De har analyseret hundredvis af videoer fra især sociale medier hvor salafistiske prædikanter taler. Forskerne fandt, at selvom mange troende hader såkaldte kufr (vantro, red.), så er der ikke nødvendigvis krav om at skade vantro, såfremt de ikke er en hindring for religionen:

“Mange salafistiske foredragsholdere understreger, at selvom man hader kufr i praksis, betyder det ikke, at du bør behandle dem dårligt, især hvis de ikke er fjender mod islam eller har nogen negativ indflydelse på religion.”

Ifølge rapporten er salafisme blevet bredere accepteret i indvandrermiljøer:

LÆS OGSÅ:  30-årig tiltalt for at hjælpe Islamisk Stat

“En observation er, at det salafist-jihadistiske miljø er blevet mere skjult, mens den bredere salafisme er blevet mere åben og voksede stærkere i de seneste år.”

En stor tysk undersøgelse, som bygger på dybdegående interviews med hele 45.000 forsøgspersoner, viser, at islam er den eneste religion i verden, hvor folk bliver mere voldelige, jo mere de dyrker deres religion.

Den svenske regering har netop meddelt, at den forlænger grænsekontrollen ved Øresund. Det sker fordi de svenske myndigheder vurderer, at grænseovergangen kan udnyttes af terrorister.

Fakta-tjek: Terrorister har ret i at “hellig krig er det “højeste i Islam”?

Tror du, at muslimske terrorister har misforstået islam? Skriv din mening i kommentarfeltet herunder.