Mislykket voldtægt: 26-årige sparkede ham i skridtet

43-årig dømt for overgreb og vidnetrusler

En 43-årig mand er ved Retten i Randers blevet idømt ubetinget fængsel i et år og ni måneder for at have forsøgt at voldtage en 26-årig kvinde og efterfølgende truet hende for at få hende til at trække anmeldelsen tilbage.

Den 43-årige kender den 26-årige kvinde gennem nogle venner, og en eftermiddag i april, tog han hen til hendes hjem på Djursland. Manden blev i retten dømt for at have presset kvinden ind i væggen, lige så snart hun åbnede døren for ham.  Han truede herefter med at slå hende ihjel, mens han trak hende ind på soveværelset.

Her trak han bukserne af hende og befølte hende og forsøgte at tiltvinge sig samleje med hende. Det mislykkedes dog, da den 26-årige sparkede ham i skridtet, så han opgav og forlod stedet.

Truede over telefonen

Ud over forsøg på voldtægt blev den 43-årige også dømt for vidnetrusler ved at have ringet til kvinden et par måneder efter for at true hende til at trække anmeldelsen tilbage.

Den 43-årige nægtede sig skyldig og forklarede, at der havde været tale om frivilligt seksuelt samvær.

”Sager om overgreb og voldtægt kan være vanskelige, fordi det ofte er påstand mod påstand. Jeg er tilfreds med, at retten i denne sag fandt kvindens forklaring så troværdig, at det førte til dom og en fængselsstraf i tråd med den praksis, der er på området, ” siger specialanklager Jesper Rubow.

LÆS OGSÅ:  Mindreårig stod bag voldtægtsforsøg

Ud over fængselsstraffen på et år og ni måneder blev den 43-årige også dømt til at betale en erstatning på 40.000 kroner til kvinden.

Den 43-årige ankede dommen på stedet.