Mistænkelige telefonopkald gennemskuet

Kl. 13.35 i går ringede en 42-årig kvinde fra Præstø op til Midt- og Vestsjællands Politi for at spørge efter en navngiven medarbejder på politistationen i Ringsted. Årsagen var, at hun ca. 15 minutter tidligere var blevet ringet af en ukendt person, hvis telefonnummer havde fremstået som hovedtelefonnummeret 46351448 hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Den ukendte mand havde præsenteret sig som en navngiven medarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi og oplyst at skulle kigge nærmere på et mistænkeligt banklån, som den 42-årige skulle have optaget i en bank. Da den 42-årige tidligere på formiddagen havde modtaget et uønsket opkald uden tale fra et telefonnummer, som hun ikke kendte, blev hun i forbindelse med dette opkald så mistænksom, at hun ville lave en kontrolopringning til Midt- og Vestsjællands politi. I den anledning fik hun så naturligt fat i den navngivne medarbejder, som intet kendte til det foretagne telefonopkald og i øvrigt ikke talte med den accent, som den ukendte mand i telefonen havde talt med. Den 42-årige havde i øvrigt heller ikke optaget et lån som påstået af den ukendte mand.

Kl. 14.18 henvendte en 64-årig kvinde fra Odense sig også til Midt- og Vestsjællands Politi for at spørge efter den samme navngivne medarbejder efter et telefonopkald fra en ukendt mand, hvis telefonnummer havde fremstået som Midt- og Vestsjællands Politis hovedtelefonnummer 46351448. Hun gav samme beskrivelse af optakten, som hun gennemskuede som et muligt forsøg på at franarre hende personlige oplysninger. Hun ville derfor ringe kontrol til Midt- og Vestsjællands Politi, hvor den pågældende medarbejder på politistationen i Ringsted stadig intet kendte til sådanne opkald.

Politiet undersøger nu sagerne nærmere i et forsøg på at få identificeret den mand, der formodes at ville have udleveret nogle personlige oplysninger fra de to kvinder, så han kunne misbruge deres identitet og personlige oplysninger til en eller anden form for økonomisk kriminalitet.