Mistede filer er ofte mulige at genskabe

De fleste har stået i en situation, hvor de er kommet til at slette en række filer, de skulle have brugt. Det er ikke en sjov situation at stå i, da det ikke er altid, at man ved, hvordan man skal bære sig ad med at få genskabt filerne.

Er du blandt dem, der ikke ved, hvad du skal gøre i en sådan situation, er du bestemt ikke ene om det. Heldigvis kan du herunder finde en række relativt simple løsninger på dit problem.

Det er dog vigtigt at nævne, at det desværre ikke altid er muligt at genskabe mistede filer. I mange tilfælde er det dog muligt.

Ofte er de blot i papirkurven

Noget af det første du skal gøre, hvis du har mistet en bunke filer, er at kigge, om de er havnet i din papirkurv.

Hvis det viser sig, at de blot er havnet i din papirkurv, er det heldigvis ganske let at løse problemet. Det kræver nemlig blot, at du gendanner dem. Det kan du gøre ved at højreklikke og vælge ‘Gendan filer’. Det er gældende, uanset om du er på Mac eller Windows

Er de ikke i din papirkurv, er det desværre ikke sikkert, at du er godt stillet i jagten på din filer.

Har du flyttet filerne ved en fejl?

Du bør også undersøge, om du måske kan være kommet til at flytte dem ved en fejl. Det har du rig mulighed for at gøre, da du blot kan søge efter de respektive filer på din computer.

Dette er gældende på både Mac og Windows, men det kræver dog, at du kan huske navnet på en af de filer, der er blevet væk. Kan du det, skal du blot prøve at søge efter den. Er du heldig, så dukker alle dine filer op.

En specialist kan hjælpe dig med at genskabe filerne

Har du ikke selv held med at finde frem til de filer, der er blevet væk for dig, er det muligt, at du er nødt til at alliere dig med en specialist.

Heldigvis findes der en lang række professionelle firmaer i Danmark, der kan hjælpe dig med en opgave som denne. Vær dog opmærksom på, at der er stor forskel på f.eks. Raid data recovery og almindelige datagenskabelse.

Vær derfor helt sikker på, hvad du egentlig har brug for hjælp til, inden du kontakter nogen, du tror, der kan hjælpe dig.