Modtagere af danske skattekroner arbejder sammen med Al-Qaeda og kanaliserer penge til Nour al-Din al-Zinki

Medlemmer af The Free Syrian Police. Foto: Thomas v. Linge

I april besluttede udenrigsminister, Anders Samuelsen (LA), at der skulle bevilges 60 mio. danske skattekroner til projekter, som skulle “stabilisere” Syrien. The Free Syrian Police (FSP) er blandt modtagerne af støttekronerne.

Men i et dokument fra udenrigsministeriet til Folketinget fra juli 2017, fremgår det, at minsteriet efterfølgende har besluttet af suspendere støtten, hvoraf de 56 mio. allerede er udbetalt.

Her lyder begrundelsen således:

“Udenrigsministeriet er blevet orientereret om, at ti biler og andet udstyr, tilhørende Free Syrian Police (FSP) i den nordlige Aleppoprovinser, er blevet tilbageholdt af en tilstedeværende myndighed.

FSP har siden 2014 modtaget støtte gennem projektet Access to Justice and Community Security (AJACS) under det regionale overgangs- og stabiliseringsprogrammer for Syrien og Irak. Udenrigsministeriet har i alt bevilliget DKK 60,2 mio. til AJACS i perioden 2014-2017, hvoraf DKK 53 mio. er blevet udbetalt. Bilerne og udstyret, der er blevet tilbageholdt, er vurderet til en værdi af ca. DKK 5.461.097 (USD 772.432), hvoraf den danske andel udgør ca. DKK 283.498 (USD 40.099).

TRÆT AF VENSTREORIENTEREDE MEDIER?

FØLG 24NYT PÅ FACEBOOK

Danmark er én ud af seks donorer under AJACS. Støtten til FSP i den nordlige Aleppo-provins er på baggrund af ovenstående blevet suspenderet fra donorernes side. I forlængelse heraf forsøger et par af donorerne (England og Danmark) at få bilerne og udstyret tilbage via henvendelse til relevante myndigheder.

Udenrigsministeriet afventer det endelige udfald af denne henvendelse.”

FSP arbejder sammen med Al-Qaeda

LÆS OGSÅ:  FOLKEKIRKENS NØDHJÆLP INVITERER PALÆSTINENSISK TERRORIST TIL DANMARK

Forklaringen om at “ti biler og andet udstyr” er blevet “tilbageholdt”, kan virke som en mærkværdig grund for at suspendere en allerede lovet millionstøtte.

Det viser sig dog nu, at der findes flere oplysninger, som kunne være årsag til, at udenrigsministeren fik kolde fødder i forhold til de lovede millioner til FSP.

Oplysninger som kæder FSP sammen med terror.

Ifølge den britiske avis, The Telegraph, så viser det sig nemlig, at FSP bl.a. består af officerer, som er håndplukekt af Al-Qaeda.

Derudover skal FSP have betalt ukendte beløb til den islamiske gruppe Nour al-Din al-Zinki, som kontrollerer Allepo.

Gruppen er bl.a. kendt for at stå bag henrettelsen af en 11-årig dreng, som efterfølgende blev offentliggjort på video. I videoen så man gruppens medlemmer skære hovedet af drengenNour al-Din al-Zinki var iøvrigt blandt de grupper, som den tidligere amerikanske præsident, Barak Obama, ifølge Daily Mail, forsynede med penge og våben.

LÆS OGSÅ:  Kræftpatient fra Gaza modtager behandling i Israel - I morges havde hun sprængstof med sig

Overværede stening af ung kvinde

The Telegraph fortæller desuden om, hvordan medlemmer af FSP har deltaget som tilskuere ved steningen af en ung kvinde, og efterforskning har vist, at FSP samarbejder med domstole, der beskyldes for brug af tortur og “straks-henrettelser”, ligesom der er blevet samarbejde med den berygtede Jabhat al-Nusra-gruppe, som er den syriske gren af Al-Qaeda.

I aften sendes en dokumentar om dette på BBC.

24NYT har bedt Udenrigsministeriet om en kommentar til oplysninger, og om hvorvidt man er sikker på, at danske skattekroner ikke er havnet i hænderne på bla. grupper som Nour al-Din al-Zink. Vi har også spurgt ministeriet, om man har været opmærksom på, at der tilsyneladende eksiterer en forbindelse mellem FSP og terrorgrupper som Al-Qaeda, og i bekræftende fald, hvor længe man i minsteriet har vist dette.

LÆS OGSÅ:  Uhyggeligt: Børnelig ligger henkastet i naturen

I set svar til 24NYT har Anders Samuelsen sent mandag aften skrevet:

”Vi tager selvfølgelig den slags beskyldninger meget alvorligt. Støtten til AJACS blev derfor suspenderet, så snart vi blev bekendt med beskyldningerne. Sammen med øvrige donorer til programmet foretager vi en grundig undersøgelse af påstandene.

Situationen på jorden i Syrien er ekstremt vanskelig, og det er ikke uden risiko at støtte stabiliseringsindsatser der. Derfor har vi også et omfattende monitoreringssystem for programmet. Danmark har netop givet støtte til det frie syriske politi for at modgå radikale gruppers indflydelse og skabe tryghed for den syriske civilbefolkning. Men dansk bistand må selvfølgelig ikke misbruges. Det er derfor vi har valgt at reagere, som vi gør. Støtten til AJACS bliver kun genoptaget, når vi er fuldt ud betrygget i, at pengene ikke går til de forkerte.”

HUSK: 24NYT modtager IKKE mediestøtte. Du kan hjælpe os ved at tegne et abonnement på 1,- om dagen. Klik her. https://24nyt.dk/abonnement/

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb