Møbler du ikke kan undvære i soveværelset

En godt sovemiljø er vigtigt for humøret og kan give hverdagen lidt mere luksus. Faktisk viser flere undersøgelser, at måden du indretter soveværelset på, har stor betydning for, hvor godt du sover om natten. Måske har du prøvet at sove imellem flyttekasser eller andet rod, for så at vågne op uden at være rigtig udhvilet. I denne guide vil vi kigge nærmere på, hvilke møbler der er vigtige at have i et soveværelse, som både er praktiske, skaber orden og som kan hjælpe dig til et bedre nattesøvn.

Sov bedre med en god elevationsseng og madras

Der er nærmest ikke noget værre end at sove dårligt. De fleste har prøvet at have nogle dårlige nætter og ved, hvor meget det betyder for humøret. Derfor er det vigtigt at have en god seng at ligge i om natten. Der findes mange forskellige senge på markedet, men vil man gerne have rigtig god komfort om natten kan man overveje en elevationsseng med en god madras, hvor man kan køre sengen op hvis man f.eks. vil læse lidt inden sengetid. Nogle foretrækker også at have madrassen hævet lidt når de sover og her kommer elevationssengen virkelig til sin ret. Det vigtigste er dog at ligge på en god madras om natten. Har du tendens til at vågne op med ondt i lænden eller ryggen, så er det typisk et tegn på, at den madras har ikke giver dig den bedste støtte. Hvad enten madrassen skal være hård eller blød er meget individuelt, hvorfor det kan være en god idé at prøve begge før du vælger. En god madras kommer også med en topmadras der øger komforten og sikrer nogle rolige og luksuriøse nætter.

Skab orden med et organiseret garderobeskab

Udover sengen, er der i de fleste soveværelser et garderobeskab, walk-in skab eller en kommode til tøjopbevaring. Garderoben er et møbel som du ikke må gå på kompromis med. Er pladsen i dit soveværelse begrænset, så handler det om at udnytte rummet i højden. Vælg et garderobeskab der går fra gulv til loft hvis muligt. Brug de øverste hylder i skabet til ting så som kufferter eller kasser, hvor du kan opbevare mindre ting. Et garderobeskab bør desuden altid have skuffer. Skufferne er praktiske til især undertøj og lignende beklædningsdele. Skufferne kan du med fordel placere nederst så de er lette og hurtigere at komme til. Brug desuden hylder og kasser. Særligt hylder er gode til at udnytte det vi forbinder med spildplads, hvor kasser er gode til nipsting så som strømper, handsker, tørklæder og lignende.

Læs også: Få mest garderobeskab for pengene

Der findes mange forskellige klædeskabe men uanset hvor organiseret det er indrettet, så handler det også om, at skjule det på en god måde. Vælger du et skab med skydedøre, så udnytter du automatisk pladsen optimalt, hvor døre fylder mere i rummet når de er åbne. Skydedøre findes i et hav af forskellige stilarter så det er bare at kigge sig om efter noget man synes om. Det sidste som vi vil anbefale du tænker ind i din garderobe er dine sko. De sko som du ikke bruger i hverdagen kan du med fordel opbevare nederst i klædeskabet.

Et flot sengebord kan være prikken over i’et

Mange danskere ligger i sengen og læser en bog inden de skal sove. Et flot sengebord ved siden af sengen kan derfor være en god idé til at ligge bogen fra sig, inden man skal sove. Sengebordet er funktionelt og kan også være til opbevaring af briller eller et glas vand. Sengeborde fås i mange forskellige farver, materialer og stilarter, der kan tilpasses farven på sengen for et gennemført look. Tænk også på hvad du skal bruge dit sengebord til. Er det til opbevaring af magasiner, skal der stå en lampe på det, skal det være på hjul eller måske svæve via snore fra loftet. Der er rigtig mange gode og smarte løsninger, som kan give dit soveværelse et ekstra pift. En bund og grund handler det om smag og behag men den rette indretning kan gøre rigtig meget for rummet og din nattesøvn.