Muhammed-krisen var ”piece of cake”- bare vent


I sektionen “24NYT Kommenterer” bringer vi kommentarer til nyheder og indlæg, som de etablerede medier har bragt, og som 24NYT har et politisk ukorrekt syn på. 
 

Der er dyb uenighed i partiet Venstre i forbindelse med omskæringsdebatten, hvor flere kulturradikale folketingsmedlemmer går ind for et forbud mod omskæring af drengebørn. En central årsag til splittelsen i partiet er, at forbuddet foruden muslimer også vil ramme de danske jøder. De danske jøder har ellers i tidligere debatter om omskæring slået fast, at det vil være svært – hvis ikke umuligt – for dem at blive i Danmark, hvis et forbud indføres.

Det er dog ikke de indenrigspolitiske, men udenrigspolitiske dimensioner i omskæringsdebatten, der er interessante. Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) har efter et lukket samråd for nylig meddelt, at forbuddet mod omskæring af drenge ikke er i Danmarks interesse. Den politiske risiko ved forbuddet er kæmpestor.

Danmark står helt alene med sit syn på omskæring af drengebørn, og vil i give fald være det første land i verden, der indfører et decideret forbud. Bliver forbuddet vedtaget i Folketinget, vil fordømmelserne hagle ned på Danmark over hele verden, både i de muslimske lande og Israel, for slet ikke at tale om de kristne og jødiske kredse i USA.

Hvis tilhængerne af forbuddet tror, at det vil være omkostningsfrit, må de tro om. Da Danske Bank i 2014 valgte at hoppe på den anti-israelske vogn, fordi banken havde placeret to israelske selskaber i den gruppe af investeringer, som banken ikke vil investere i af etiske årsager, kom Danske Bank selv på den sorte liste i flere amerikanske delstater. Vedtager Folketinget et forbud mod omskæring, kan en omfattende og langvarig økonomisk boykot af dansk erhvervsliv blive en sandsynlig konsekvens.

LÆS OGSÅ:  Suk... Pinlig tweet fra Danmarks finansminister

De sikkerhedspolitiske konsekvenser af forbuddet er så store, at både Muhammed-krisen og balladen omkring smykkeloven er peanuts i sammenligning. Venstre-politikernes opbakning til et forbud mod omskæring er udtryk for den sædvanlige danske blanding af nationalt tunnelsyn og stupiditet, der burde kome under lægebehandling.