Muslim bag fejlbehæftet og tendentiøs undervisningsbog

Omar el-Hussein var muligvis bare en ”socialt forstyrret ung mand”, Palæstina blev frarøvet sin stat, og Al-Qaedas fornylig afdøde leder, Ayman al-Zawahiri, handlede ud fra politiske motiver, og ikke religion. Sådan lyder nogle af en række påstande i en ny undervisningsbog, der er skrevet af Iman Hassani, muslim, cand. mag i historie med engelsk som sidefag fra Københavns Universitet og lærer i engelsk og historie på Falkonergårdens Gymnasium på Frederiksberg. Det skriver Jyllands-Posten.

”I afsnittet om angrebet på Krudttønden og gerningsmanden Omar ElHussein skriver forfatteren: ’Hans motiv bag gerningerne kendes ikke, men efter drabene var der en del debat om, hvorvidt drabene var begået af en socialt forstyrret ung mand, eller om de havde et større ideologisk mål og dermed kunne være et terrorangreb’.

Og i afsnittet om angrebet på det franske satireblad Charlie Hebdo i 2006 kobles angrebet heller ikke direkte sammen med terrorisme. Kritikerne mener, at forfatteren forsøger at fremstille Omar El-Hussein som om, han hverken var islamist eller muslim.

Når det angår bogens fremstilling af Israel-Palæstina konflikten, er der også problemer. Ved at læse bogen, får man den idé, at palæstinenserne blev lovet en selvstændig Palæstina-stat. Det fremstilles som om, at de ikke fik den, men i stedet blev gjort statsløse. Det er en udeladelse, som tager ensidigt palæstinensernes side”.