Muslimsk støtte til venstrefløjen vækker bekymring

Valgresultatet – og især måden, som det blev skabt på – vækker bekymring, fordi det er sket i en muslimsk kontekst og i et samarbejde med områdets moskéer i forbindelse med f.eks. fredagsbøn og eid-fest. Det skriver Jyllands-Posten.

Der blev i Gellerup nedsat et valgudvalg, som spredte et budskab, der opfordrede beboerne til at stemme til valget til Folketinget – og at De Radikale og Enhedslisten var de bedste partier at stemme på. Budskabet blev spredt på møder i boligområdets mere end 70 kulturforeninger og i samarbejde med Fredens Moské, der ligger i området. Anbefalingen blev også givet ved fredagsbøn og ved bønnen i anledning af afslutningen på ramadanen. Forskellige pakistanske, arabiske og tyrkiske foreninger i København er gået sammen om at øge tilslutningen til bestemte kandidater.

Den nationalkonservative debattør, Søren Hviid Pedersen, er bekymret. ”Det her sker inden for rammerne af nogle religiøse institutioner og traditioner, der er lidt fremmede for det danske. Det i sig selv gør, at jeg bliver bekymret for, at man så bevidst arbejder for at fremme bestemte politiske partier, der bliver støttet og promoveret af religiøse autoriteter”, siger han.

Ifølge ham er det ikke første gang, at bestemte befolkningsgrupper i Danmark har organiseret sig for at fremme en bestemt sag – det har f.eks. bønderne og arbejderne tidligere gjort. Men der er ifølge ham en vigtig forskel. ”Selv om man var bonde eller godsejer, arbejder eller arbejdsgiver, var man bundet sammen af én ting – nemlig at man var dansk og identificerede sig med dansk folkelighed. Det synes jeg er under pres med det her. Det kan gå ud over den helt grundlæggende ensartethed, som vi har i det danske samfund”, mener Søren Hviid Pedersen.

OBS: Læs og del gerne nyheden fra din Facebook-profil, fordi Danmarks Radio har fået Facebook til at lukke 24NYT’s profil.