Mustang beslaglagt efter ulovligt gaderæs

politi bil

Københavns Vestegns Politi har beslaglagt en Ford Mustang GT efter kapkørsel med en hastighed over 100 procent det tilladte under et ulovligt gaderæs i Glostrup fredag aften.

Som resultat af Københavns Vestegns Politis indsats mod ulovligt gaderæs, hvor biler og motorcykler blandt andet kører om kap på offentlige veje, beslaglagde færdselsbetjente sent fredag aften den 23. juli en Ford Mustang GT fra 2006.

Forudgående var bilen målt til at køre mindst 123 kilometer i timen i et ræs mod en anden bil på Ejby Industrivej, hvor den tilladte hastighed er 60 kilometer i timen.

Føreren, en 24-årig mand, blev efterfølgende standset og sigtet for at have kørt om kap i bilen, som har en ottecylindret 4,6 liters motor med 300 hestekræfter.

Fordi hastigheden var over 100 procent hurtigere end tilladt, blev bilen beslaglagt på stedet efter de nye skærpelser for vanvidskørsel og kørt bort på en autotransport.

”Bilens ejer, som er en anden end føreren, har protesteret over politiets beslaglæggelse, og derfor har anklagemyndigheden nu anmodet om rettens tilladelse til at opretholde beslaglæggelsen,” siger specialanklager Charlotte Møgelhøj, Københavns Vestegns Politi.

Efter politiets sagsbehandling af sagen er færdig, vurderer anklagemyndigheden, om der er grundlag for at rejse tiltale for en domstol.

En dom for kap- og væddeløbskørsel med 100 procents hastighedsoverskridelse kan ende med fængsel og mistet førerret til føreren samt konfiskation af bilen.