Netanyahu bør nægte jødehadende demokrater adgang til Israel

Ilhan Omar og Rashida Tlaib, to antisemitiske medlemmer af USA’s Demokrater, har planlagt en studietur til Israel og Vestbredden, men det er usikkert, om de vil blive lukket ind. Det skriver Berlingske.

Både Omar, som oprindeligt er flygtning fra Somalia, og Tlaib, der er den første palæstinensisk-amerikanske kvinde i kongressen, er blevet anklaget for anti-israelske holdninger og støtte til den antisemitiske bevægelse Boycott, Divestment and Sanctions, BDS.

I 2017 indførte Israel en lov, som forbyder alle udlændinge, der bevidst og offentligt taler om at boykotte Israel, at komme ind i landet. Og ifølge den lov kan kvinderne derfor nu blive nægtet adgang.

24NYT: Ifølge the Jerusalem Post venter Netanyahu i øjeblikket på anbefalinger fra det nationale sikkerhedsråd til, hvordan han skal forholde sig til de to kongreskvinders planlagte besøg og deres indirekte støtte til boykotbevægelsen. Der er ingen tvivl om, at formålet med Omars og Tlaibs besøg i Israel er at indsamle ammunition, der efterfølgende kan bruges til at sværte Israel til og tale palæstinensernes sag. Man kan kun håbe, at Netanyahu vælger at statuere et eksempel og nægter det antisemitiske afskum adgang til Israel.

Kommentarer