Netanyahu vil annektere mere af Vestbredden

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, siger, at han vil begynde at annektere dele af Jordandalen på Vestbredden, hvis han bliver genvalgt i næste uge. Jordandalen, der løber på den østlige side af Vestbredden, er afgørende for Israels sikkerhed.

Netanyahu siger dog, at han ikke vil annektere Jordandalen, før den kommende amerikanske fredsplan for Mellemøsten præsenteres. Denne plan er ”en historisk mulighed for at indføre israelsk suverænitet over bosættelser i Judæa og Samaria (den sydlige og nordlige del af Vestbredden – red.)”, sagde Netanyahu. Læs mere her.

24NYT: Netanyahus udmelding har udløst den sædvanlige palæstinensiske jamren om, at annektering af Jordandalen er ulovlig og ødelæggende for chancerne for fred mellem palæstinenserne og Israel.

Israelske politikere har i flere omgange tilbudt at forhandle om en tostatsløsning, men hver gang har den splittede palæstinensiske ledelse afvist de israelske tilbud. Den dag i dag har palæstinenserne ikke en leder, som Israel kan føre realistiske fredsforhandlinger med.

Israel kan ganske vist ikke annektere sig til fred, men Israel kan skabe en ny fait accompli på Vestbredden ved at annektere de israelske bosættelser. Forhåbentlig kan Israel på sigt annektere hele Vestbredden.