NI BJØRNE REDDET FRA LIV SOM MEDICIN-MASKINER

Foto: World Animal Protection

I disse dage bliver ni kæmpestore bjørne reddet fra 17 år i helvede bag tremmer og flyves tværs over Vietnam til et nyt liv i naturlige omgivelser.

Foto: World Animal Protection

Ni bjørne har været holdt fanget under frygtelige forhold på tre forskellige farme i Vietnam.

Her har de været spærret inde i små bure på størrelse med en telefonboks, hvor de har fungeret som levende medicin-maskiner.

Rutinemæssigt har de fået stukket kanyler ind i kroppen, som har tappet dem for bjørnegalde, der bruges som ingrediens i traditionel asiatisk medicin.

Men nu er lidelserne slut og friheden i de store reservater venter for de ni bjørne.

Gennem stædigt vedholdende arbejde er det lykkedes dyrebeskyttelsesorganisationerne World Animal Protection og Four Paws, at overtale bjørnenes tidligere ejere til at frigive de mishandlede dyr efter mange års brutal udnyttelse.

Redningsaktionen af de ni bjørne fra tre forskellige farme i Vietnam er den største bjørnebefrielsesaktion, nogen dyreorganisation har gennemført.

“Det er en stor lettelse, at deres ejere endelig har lyttet, og vi nu kan give bjørnene den ro og det liv, de fortjener efter mere end 17 års fangenskab under forfærdelige forhold,” siger World Animal Protections bjørneredder på stedet, Phuong Le Duy.

I Danmark glæder det direktøren for World Animal Protection af en særlig grund:

“Det er fantastisk, at vi kan foranstalte den største enkeltstående bjørneredning nogensinde netop i 2022, hvor det er 30 år siden, at vi foretog de første redninger af mishandlede bjørne og var med til at grundlægge de første bjørnereservater i Europa,” siger Gitte Buchhave.

LÆS OGSÅ:  Sådan skaber du tryghed hos din hvalp i den første tid i det nye hjem

De vietnamesiske bjørne skal dog ikke til de reservater i Rumænien, Grækenland eller Tyrkiet, som World Animal Protection har bygget og finansieret, men bliver fløjet 1600 kilometer tværs over Vietnam til et reservat i Binh Hinh, der administreres af World Animal Protections samarbejdspartner, Four Paws.

Fakta om World Animal Protection og mishandlede bjørne

World Animal Protection har de sidste fem år deltaget i 135 redninger af galdebjørne alene i Vietnam.

Organisationen har arbejdet med bjørneredning i 30 år i 25 lande, og har grundlagt eller finansieret 12 bjørnereservater forskellige steder i verden