Ni vinderfilm advarer mod fyrværkeriulykker

Mere end 19.000 skoleelever landet over har de seneste uger arbejdet med at lave film, der advarer mod at komme til skade med fyrværkeri. De har været med i 2017-udgaven af fyrværkerikampagnen ”Raketvidenskab.” I alt 318 film er blevet uploadet på Fyrværkeri.dk for at være med i konkurrencen om de bedste film, og nu er vinderfilmene fundet og præmieres med biografbilletter til klasserne, der står bag.

Eleverne har kunnet vælge mellem tre målgrupper for deres film: Den grænseoverskridende storebror, forældrene eller deres egen aldersgruppe, og det afspejler handlingerne i filmene. I konkurrencen om de bedste film er deltagerne desuden delt i tre kategorier: 0.-3. klasse, 4.-6. klasse og 7.-10. klasse, så der konkurreres mod jævnaldrende.

Undervisningsmaterialet er primært rettet mod 5.-7. klassetrin, men det kan bruges på alle klassetrin, og det viser deltagelsen da også. Mange arbejder med materialet uden at uploade film til konkurrencen, men årets 318 film fordeler sig på alle aldersgrupper.

–          Der er 32 konkurrencefilm fra 0.-3.klasse

–          Der er 183 film i konkurrencen fra 4.-6. klasse

–          Der er 103 konkurrencefilm fra 7.-10. klasse

Langt de fleste har valgt at lave film til og om deres egen aldersgruppe. Men der er også både små og store elever, der har valgt at målrette deres film mod storebror eller far og mor.

Vinderne er:

LÆS OGSÅ:  Erotisk drama var den mest sete film i 2018

0.-3. klasse:

2.a, Over Jerstal Skole, Vojens (Din grænseoverskridende storebror)

2.b, Præstelundskolen, Brande (Din egen aldersgruppe)

0.c, Hældagerskolen, Vejle (Din far og mor)

4.-6. klasse:

6.b, Søndervangsskolen, Glostrup (Din grænseoverskridende storebror)

5.c, Himmelev Skole, Roskilde (Din egen aldersgruppe)

5.b, Egholmskolen, Vallensbæk (Din far og mor)

7.-10. klasse:

7.b, Ebeltoft Skole, Ebeltoft (Din grænseoverskridende storebror)

Team UB, Korup Skole, Heldagsafdelingen, Odense (Din egen aldersgruppe)

8.a, Skovbyskolen, Galten (Din far og mor)

Vinderfilmene og begrundelser for valget af dem kan ses på Fyrværkeri.dk: https://www.fyrvaerkeri.dk/aarets-fyrvaerkerikampagne/vindere-i-fyrvaerkerikampagnen-2017