Notat om genåbning vækker dyb undren i Dansk Industri

Et nyt notat fra Statens Serum Institut om risikoen ved genåbning af visse dele af samfundet, som i weekenden er lækket til medierne, vækker dyb undren i DI.

– Det er både overraskende og uholdbart, at notatet tilsyneladende slet ikke har indregnet de omfattende tiltag og investeringer, som forlystelsesparkerne har sat i værk de seneste mange uger for at kunne skabe en god og tryg oplevelse for gæsterne, når de kan genåbne, siger direktør Kent Damsgaard, DI

DI opfordrer til, at datagrundlaget i notatet hurtigst muligt lægges frem.

– Vi undrer os dybt over de konklusioner, som medierne refererer til, når det gælder risikoen ved at åbne forlystelsesparkerne. Det ville godt nok klæde myndighederne at lægge data frem, så virksomhederne har en reel mulighed for at se, hvad det bygger på – og vise, hvor meget forlystelsesparkerne har gjort. Det virker ikke, som om myndighederne er bekendt med alle de tiltag, som forlystelsesparkerne allerede har igangsat, siger Kent Damsgaard.

Han peger på, alle parker er i gang med at indføre tiltag, så der er god afstand mellem gæsterne, at der løbende bliver gjort rent ved forskellige kørende forlystelser, og at medarbejderne bliver oplært i nye procedurer. Alt sammen for netop at sikre, at det at gå i forlystelsespark er en god og tryg oplevelse for både gæster og medarbejderne.

LÆS OGSÅ:  Coronavirus: den belgiske massakre

– Forlystelsesparkerne har god mulighed for at styre antallet af gæster, der kommer ind i parkerne, og de har personale, som kan være med til at sikre, at gæsterne ikke utilsigtet kommer til at stå for tæt sammen. Vores oplevelse er, at de tager situationen og gæsternes sikkerhed ekstremt seriøst. Til gengæld bør man kunne forvente, at myndigheder og politikere også tager forlystelsesparkernes situation alvorligt. Mange steder kæmper man for livet lige nu, siger Kent Damsgaard.

Han opfordrer til, at forlystelsesparkerne får mulighed for at åbne, så snart det er sundhedsmæssigt forsvarligt.

– Jeg håber og tror på, at notatet er et udkast og et foreløbigt arbejdspapir. Vi er alle sammen optaget af, at vi sikrer en god og kontrolleret åbning af samfundet. Men en del af den proces bør også være, at myndighederne reelt vurderer, hvor meget forlystelsesparkerne faktisk har gjort for at kunne genåbne på forsvarlig vis. Alt andet vil være urimeligt, siger Kent Damsgaard.