Nu er sandheden kommet frem

I går eftermiddag blev to mænd i Københavns Byret idømt fængselsstraffe for den kraftige bombesprængning, skriver Berlingske med Ritzau som kilde.

Den 23-årige Nurettin Nuray Syuleyman blev idømt fire års fængsel, mens 24-årige Zacharias Tamer Hamzi fik en fængselsstraf på fem år. Begge er svenske statsborgere og udvises af Danmark for bestandig.

De to mænd, som i øvrigt er barndomsvenner, var tiltalt for at have fragtet en bombe i en svensk indregistreret varebil til Skattestyrelsen i København. Og ikke mindst for at have udløst bomben foran styrelsens bygning.

24NYT: Lige siden bombesprængningen foran Skattestyrelsen i juni 2019 har alle danske medier, herunder Berlingske og leverandøren af junk-nyheder, Ritzau, hemmeligholdt de to svenske gerningsmænds etnicitet. Hvorfor mon? Fordi etniciteten ikke betyder noget? Næ, lige omvendt: Akkurat fordi den ikke oplyses, kan vi være sikre på, at den betyder noget.

Sandheden er stadig ilde hørt, og det må helst ikke komme frem, at det er tyrkere, pakistanere, somaliere, arabere eller andre nationaliteter med muslimsk baggrund, som herhjemme begår kriminalitet, der er typisk for Mellemøsten og Afrika. Men læserne, seerne og lytterne skal helst ikke få den slags tanker. Det er jo racisme.

TV2 News omtalte i juni 2020 de to svenske muslimer som ”svenskere”, selv om man samtidig sendte et interview med en iraner, som sagde, at den ene gerningsmand arbejdede i familiens pizzaria.

Få dage efter afslørede Berlingske, at det af retsdokumenterne sort på hvidt fremgik, at gerningsmændene ”sandsynligvis havde anden etnisk baggrund end svensk”. Man skal her bemærke ordet ”sandsynligvis” – for selv om gerningsmændene havde arabisk klingende navne, antydede Berlingskes Mathilde Graversen og Tobias Reinwald stik imod sund fornuft, at gerningsmændene var etnisk svenske.

At hemmeligholde kriminelles etnicitet er barnligt, latterligt og useriøst – dels er det en kraftig undervurdering af danskernes intelligens, og dels kommer sandheden jo frem før eller senere. Ligesom den er kommet frem nu.

Alle selvstændigt tænkende mennesker i dette land kan roligt gå ud fra, at når det drejer sig om bombesprængninger, bilafbrændinger, gruppevoldtægter, truende adfærd, befamling af skolepiger o. lign., er gerningsmændene muslimer fra Mellemøsten eller Afrika – indtil det modsatte er bevist.