Nu jagtes kilder i terror-sagen fra Krudttønden og synagogen

I kølvandet på terrorsagen er to af de, som har været med til at afslører hvordan Københavns Kommune havde et indgået kendskab til terroristen Omar El-Hussein og hans familie, blevet stillet for retten.  Det gælder både journalist Søren Kjellberg Ishøy fra BT og kommunalpolitiker Finn Rudaizky fra Dansk Folkeparti.

I byretten blev såvel journalist Søren Kjellberg Ishøy som Rudaizky idømt dagbøder. En sag som BT og Søren Kjellberg Ishøy ankede, mens Rudaizky accepterede dommen, som han dog bemærkede var forkert, fordi man ”gik efter budbringeren”.

Mandag starter ankesagen mod journalist Søren Kjellberg Ishøy i Landsretten. For Finn Rudaizky er sagen udtryk for en helt skæv tilgang til retssamfundet.

”Man er i gang med at straffe endnu en, som har medvirket til at afsløre, hvordan Københavns Kommune kendte alt til terroristen og hans familie – herunder de dårlige sociale forhold, der herskede i hjemmet. Den afdækning af de sociale forhold kom kun i gang, fordi nogle afsløredehvor galt, det stod til. Og hvis vi ikke kan afsløre den slags ting, så kommer vi ikke tættere på at forhindre, at det kan ske igen”, siger Finn Rudaizky.

Han er dybt bekymret for, at man bruger tid på at dømme de forkerte i stedet for at få styr på, hvad Københavns Kommune kan gøre for at forhindre noget lignende sker igen.

”Nu skal vi igen igennem en retssag. Imens må jeg jo spørge mig selv, hvad man i Københavns Kommune har gjort, for at noget tilsvarende ikke kan ske igen. Og svaret er desværre: ikke rigtig noget. Så der er desværre brug for journalister som Søren Kjellberg Ishøy, der kan afsløre de kommunale svigt. Vi har brug for journalistikken til at holde kommunerne i ørene. Journalisterne skal vi ikke jagte rundt i landets retssale. Det her er en principiel sag om, at journalister kan bruge de materialer, de får tilvejebragt”, siger Finn Rudaizky i en kommentar.

LÆS OGSÅ:  Klumme: DF’s forslag om Dannebrog i Borgerrepræsentationen vedtages på fredag

Rudaizky blev i byretten selv idømt en række dagbøder og måtte som konsekvens forlade politik, da valgbarhedsnævnet afgjorde, at han ikke kunne fortsætte. Selve Valgbarhedsnævnets afgørelse var dog så skæv, at et enigt folketing efterfølgende valgte at nedlægge nævnet og erstattet det med en række kriterier i stedet. Efter disse kriterier ville Rudaizky have fortsat som kommunalpolitiker.

Ved det efterfølgende valg blev Rudaizky i øvrigt igen valgt til såvel Københavns Borgerrepræsentation som Region Hovedstad.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)