Nu rammer Bidens handelspolitik Danmark

Biden fortsætter Donald Trumps økonomiske politik om at give amerikanske virksomheder førsteprioritet, og det vil ramme Danmark, skriver Børsen.

”Amerikanske skattepenge skal bruges til at købe amerikanske produkter, som er lavet i USA og skaber amerikanske job, sagde Biden ifølge ABC News i talen.

Den besked er ifølge DI-chefen Louis Funder imidlertid en ærgerlig videreførelse af tidligere præsident Donald Trumps budskaber på samme område.

’Intentionerne i Buy American-budskabet kan selvfølgelig være sympatiske i forhold til et amerikansk publikum. Men det har en slagside, når man er en dansk virksomhed, som gerne vil sælge sine produkter i USA og byde ind på opgaver dér’, siger Louis Funder”.

24NYT: Det er kun i det naive Danmark, at man er overrasket over, at Biden med hensyn til handelspolitikken fortsætter Donald Trumps ”America First”-kurs. Det siger sig selv, at Biden ikke er valgt for at fremme dansk erhvervslivs interesser, men for at sikre amerikanske virksomheder de bedst tænkelige vilkår. “Buy American” bliver fremover omdrejningspunktet i Bidens økonomiske politik, og mange danske virksomheder må derfor indstille sig på, at det i endnu højere grad end tidligere kan blive nødvendigt at etablere datterselskaber og produktion i USA, hvis man vil have en bid af det amerikanske marked.