Nu sætter politiet 100 overvågningskameraer op – her bliver du overvåget

Foto: Lars Aarø

Østjyllands Politi har nu sat nye overvågningskameraer op i centrum af Aarhus og Randers for at skabe mere tryghed for borgerne.

Rigspolitiet har via midler på Finansloven indkøbt i alt 100 kameraer, som er blevet fordelt på landets politikredse. I Østjylland har politiet fået 11 kameraer, som nu er sat op tre forskellige steder:

  • På Storegade i Randers
  • På Åboulevarden i Aarhus
  • På Klostertorvet i Aarhus

”Vi har valgt at sætte kameraerne op de steder, hvor vi ved, der er mange mennesker samlet, og hvor vi jævnligt får anmeldelser om forskellige former for kriminalitet og uro. Vores mål er at skabe mere tryghed i områderne og samtidigt får vi et ekstra redskab til at opklare forbrydelser på stederne,” siger politiinspektør Martin Løye.

Ikke konstant overvågning

Kameraerne er sat op, så politiet hurtigt kan tilgå billederne fra politistationerne. Men betjentene fra Østjyllands Politi kommer ikke til at sidde og følge med døgnet rundt.

”Vi vil udelukkende bruge kameraerne i de tilfælde, hvor vi får anmeldelser om, at der er sket noget kriminelt på stedet. Ved større begivenheder vil vi i nogle tilfælde følge med live, men vi kommer ikke til at sidde og overvåge almindelige mennesker i gadebilledet, siger Martin Løye.

Forud for opsætningen af kameraerne har Østjyllands Politi været i tæt dialog med kommunerne og kredsrådene for at tage dem med på råd i forhold til placeringen af kameraerne.

LÆS OGSÅ:  Chauffør måtte betale stor bøde

Østjyllands Politi arbejder nu på at få sat skilte op ved overvågningskameraerne, så det bliver helt tydeligt, hvor der bliver filmet.