Ny amerikansk lov kan sætte stopper for alt støtte til palæstinenserne, pga. pengeudbetalinger til terrorister – vil Danmark følge trop?

USA skrider ind overfor Det Palæstinensiske Selvstyres kontante præmieordning til terrorister. Danmark bør gøre det samme, mener formanden for Nye Borgerlige Pernille Vermund.

De amerikanske lovgivere i Repræsentanternes Hus vedtog tirsdag en lov, som muligvis vil stoppe al økonomisk støtte til det palæstinensiske selvstyre (PA), så længe PA fortsætter med at udbetale præmier til dømte terrorister i israelske fængsler og belønne terroristernes familier for deres ’martyrofre’.

Den palæstinensiske leder af selvstyret Abu Abbas har flere gange fastholdt at hvad han kalder kompensation til ’martyrer’ vil fortsætte uanset omverdenens krav.

Ti procent går til terror-præmier
Selvstyret har alene for året afsat næsten 10 procent af det samlede budget på belønning til dømte terrorister og deres familier.

Det svarer til godt og vel 2 milliarder kroner, der udbetales som kontant belønning, pension og godtgørelse til terroristerne og deres familier. Dem med flest liv på samvittigheden får den største belønning, og en lang straf ved de israelske domstole udløser en højere pension til den dømte og dennes familie.

Efter den amerikanske statsborger og krigsveteran, Taylor Force, blev angrebet og knivdræbt af en terrorist i Tel-Aviv sidste år, fik de amerikanske lovgivere åbnet øjnene for selvstyrets praksis med at bruge internationale donorpenge som kontant belønning til terrorister.

Derfor har Repræsentanternes Hus nu taget første skridt til en lovgivning, der vil suspendere al støtte til selvstyret.

Danmark bidrager til belønningen af terrorister
Den danske regering har afsat 445 millioner kroner af danskernes skattepenge til at medfinansiere det palæstinensiske selvstyre på Vestbredden og i Gaza. Pengene bliver udbetalt løbende fra 2016 og frem til 2020.

Selvom regeringen har været vidende om selvstyrets mangeårige praksis med at bruge en stor del af budgettet på belønninger og pensioner til dømte terrorister, har det ikke fået regeringen til at genoverveje støtten, som det nu sker i USA. Man forsikrer om, at de danske penge ikke går til det formål.

Men den forklaring holder ikke, mener formanden for Nye Borgerlige Pernille Vermund.

”Man kan ikke skille det ad. Det Danmark betaler for, slipper Selvstyret for selv at finansiere og derved frigives pengene til at belønne terroristerne”, siger Pernille Vermund.

Helt stop for støtte til selvstyret
Nye Borgerlige mener, at Danmark helt skal stoppe støtten det palæstinensiske selvstyre.

”Danske skatteydere skal ikke betale én krone til mennesker og organisationer, der hylder terror og belønner terrorister. Vi er selv i risiko for at blive angrebet, israelerne bliver det hele tiden. Det kan vi simpelthen ikke være med til”, siger Pernille Vermund.

24NYT har sendt udenrigsminister, Anders Samuelsen (LA), en række spørgsmål, herunder hvorvidt regeringen er opmærksom på, at Det Palæstinensiske Selvstyre i år har afsat mere end 2 milliarder kroner til at støtte terrorister og deres familer, og om hvorvidt det er i overenstemmelse med dansk lov, at Danmark – via pengeoverførsler til Selvstyret – indirekte betaler til disse terrorister.

Vi afventer svar.

  .................

24NYT modtager IKKE mediestøtte. Klik her og støt med 1,- om dagen

Få avisen leveret gratis på mail

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb