Ny app giver inspiration til ture og naturoplevelser

Naturlandet Lolland-Falster er en ny app, der samler alt fra ruter rundt i naturen til steder, hvor du kan købe lokale specialiteter. App’en er en del af projektet Naturlandet Lolland-Falster, som er støttet af Nordea-fonden med 18 millioner kroner.

Lolland og Guldborgsund kommuner udvikler i samarbejde med Nordea-fonden projektet Naturlandet Lolland-Falster, der skal sætte fokus på en lang række natur- og friluftsmuligheder på Lolland-Falster og arbejde med at styrke både synlighed og kvalitet af de mange oplevelsesmuligheder. Nordea-fonden har støttet projektet med 18 millioner kroner.

Det nyeste skud på stammen er app’en Naturlandet Lolland-Falster, der samler informationer om både ture, seværdigheder og naturoplevelser på Lolland-Falster på ét sted.

Lolland-Falster har mange smukke naturområder, oplevelsessteder, stier og ruter i naturen med offentlig adgang. Men det har været svært at få et overblik – det bliver der nu lavet om på.

”Det er en spændende og stor nyhed for både os lokale og for turisterne i vores landsdel. Det er skønt at se, at vi har så mange dejlige ruter og natursteder at tilbyde. Jeg tror på, at vi ved at vise de muligheder, der er i vores område, så bliver vores gæster og turister lidt længere – og måske kommer de igen en anden gang. Samtidig er det spændende, at vi har haft mange lokale ildsjæle med i forarbejdet,” siger John Brædder, borgmester i Guldborgsund Kommune.

LÆS OGSÅ:  Iransk efterretningstjeneste ville dræbe tre personer i Danmark – Mossad tippede PET

Med den nye app er der nu samlet informationer ét sted for hele Lolland-Falster.

Også borgmesteren i Lolland Kommune, Holger Schou Rasmussen, er begejstret:

”Det er vigtigt, at vi viser, hvor meget vi har at tilbyde på Sydhavsøerne. Vi har masser at være stolte af – spredt ud over hele Lolland-Falster – og nu får vi nemmere ved at dele det med omverdenen og de mange, som besøger os. Den nye app skal især komme vores mange gæster og turister til gode. Den giver nye muligheder for oplevelser og understøtter dermed vores lokale økonomi. Flere oplevelser og muligheder betyder flere overnatninger i sommerhusene, på campingpladserne og øget omsætning i gårdbutikker og spisesteder,” siger Holger Schou Rasmussen.

Fakta om app’en:
I app’en præsenteres over 80 ruter i tekst og på kort. Man kan cykle, vandre, ride eller sejle i kajak/robåd, og der er forslag til, hvad man kan opleve undervejs. App’en henvender sig også til dem, der gerne vil opleve landsdelen i egen bil.

Herudover præsenterer app’en mere end 400 lokale steder/lokaliteter, hvor man har mulighed for at opleve naturen, gå tur med hunden, fiske, se på fugle, nyde udsigten, købe lokale produkter eller finde et sted at sove. App’en kan desuden fungere som en GPS.

App’en kan hentes i App Store eller Google Play. Al information er tilgængelig på dansk, engelsk eller tysk. App´en er gratis.

LÆS OGSÅ:  OL-atleter får økonomisk støtte til ekstra år med OL-forberedelser

App’en vil løbende blive opdateret med nye ruter og interessepunkter i samarbejde med brugere og borgere. Det er Guldborgsund og Lolland Kommuner, der står for at vedligeholde app’en.