Ny fiktionsserie på Xee om umulig kærlighed

Foto: Andreas Omvik
Xee kaster sig for første gang ud i en romantisk dramaserie, når der er premiere på den nye YouSee Original, ‘ENTEN/ELLER’, om umulig kærlighed i et ungdomspolitisk miljø. Serien har premiere 23. februar på Xee.

‘ENTEN/ELLER’ er, efter ‘29’ og ‘Sunday’, Xee’s tredje danskproducerede fiktionsserie og bliver en debut i kategorien ’romantisk drama’. Serien er en kærlighedshistorie om to unge, passionerede ungdomspolitikere fra hver deres politiske fløj, der forelsker sig i hinanden.De unge skuespillere Nikolaj Dencker Schmidt (William) og Emilie Kruse (Maja) får i ’ENTEN/ELLER’ deres første hovedroller i en tv-serie, mens serien også har mere erfarne folk som Troels Lyby og Pernille Højmark på rollelisten.

Serien er skabt, udviklet og skrevet af producer- og showrunnerteamet Christian Vangsgaard og Malthe Koch – der tidligere har været med til at producere tv-serien ’Perfekte steder’ – sammen med instruktør og manuskriptforfatter Martin Winther, der har instrueret alle 8 afsnit i første sæson. ‘ENTEN/ELLER’ er Winther, Koch og Vangsgaards første tv-serie som hovedforfatterteam.

“Vi vil fortælle en historie om den besværlige, tilfældige og næsten umulige kærlighed mellem to meget forskellige mennesker. Om at forelske sig i sin modsætning. I dén, man mindst havde troet, man ville kunne elske,” fortæller Christian Vangsgaard. Malthe Koch fortsætter: “Og selvom det føles som en dødssynd, så kan man ikke styre det. Kærligheden gør en gang imellem, hvad den vil. Den har en evne til at nedbryde barrierer og for en stund fjerne tunnelsynet, så man rent faktisk accepterer og anerkender andre mennesker, der ikke nødvendigvis er akkurat ligesom én selv”.

Seriens to hovedpersoner er nemlig hinandens diametrale modsætninger. Maja er socialist, veganer og har et stort og altomfavnende hjerte, mens William er den ultraliberale kapitalist, der lever et stringent og seriøst liv som ungdomspolitiker og CBS-studerende. De arbejder på højtryk for hvert deres parti i valgkampen, der netop er blevet skudt i gang, og mødes for første gang tilfældigt under en vild og vidunderlig bytur. Det ender med et one-night-stand, sommerfugle i maven og en lurende fornemmelse af forelskelse. Men det viser sig hurtigt, at de tilhører hver deres politiske fløj, og det er ikke tilfældigt, at den umulige kærlighedshistorie foregår i et politisk miljø.

“Mange unge er i dag optaget af politik, især når klimaspørgsmålet er på dagsorden. Derfor er det en spændende arena at lade et kærlighedsdrama udspille sig i,” siger chef for lokale produktioner hos Xee, Linda Etgar, som også kan fortælle, at Xee’s seere virkelig har taget det danske indhold til sig: “De prisvindende komedieserier ‘29’ og ‘Sunday’ er de mest sete på vores streaming-kanal lige nu, og vi glæder os til også at give seerne et romantisk dansk drama.”

Ingen dramatisk kærlighedshistorie er fuldendt uden sød musik. Derfor har produktionsselskabet Kamikaze Film CPH, som ejes af Vangsgaard og Koch, indledt et samarbejde med det københavnbaserede pladeselskab Tambourhinoceros. Det betyder, at seriens musikalske univers byder på flere nye toner fra flere danske artister såsom INTET ALTID, Chorus Grant, Cancer, IRAH, Blondage og School of X.

“Vi har fra starten haft en drøm om at tilføre et unikt lydbillede som en del af seriens DNA,” forklarer Koch. “Samarbejdet med Tambourhinoceros gav os muligheden for at bruge spændende, dansk musik med kant, og vi føler, at det har hævet seriens samlede niveau til nye højder,” afslutter Vangsgaard.

Kommentarer