Ny lov vil forbyde muslimer at kalde til bøn fra højtalere

Selvom der endnu ikke har været behov for at tage stilling til fænomenet i Danmark, så er emnet alligevel blevet diskuteret hyppigt af flere omgange.

Vil Danmark – i princippet – tillade moskeer at kalde til bøn fem gange i døgnet – dag og nat – fra højtalere der opsættes i høje spir?

I Israel har man netop holdt første afstemning, om en lov der siger, at religiøse institutioner ikke må bruge højtalere, som opsættes udendørs, til at kalde til bøn. Et flertal i det israelske parlament, Knesset, stemte for. Det skriver flere israelske medier i dag. Det kræver en række afstemninger, før en lov kan træde endeligt i kraft.

Da hverken kristne eller jøder kalder til bøn via højtalere, vil loven de facto udelukkende ramme muslimer.

Muslimer kalder til bøn 5 gange dagligt, og nogle af disse kald foregår midt om natten.

Ifølge Jerusalem Post modtager politikerne henvendelser fra en række borgere – inklusiv muslimer – som opfordrer myndighederne til at adressere problemet med de voldsomme bønnekald. Årsagen er givetvis, at kaldene, især om natten, kan virke forstyrende, idet folk vækkes, hver gang muslimer skal bede.

Avisen skriver videre, at Jordan, der er et muslimsk land og grænser op til Israel, forholder sig kritisk til loven, som de mener kan være et brud på religionsfriheden.

I 2009 vedtog Schweiz en lignende lov, som endda forbyder selve konstruktionen af minareter – det tårn som i en moske bruges til at kalde til bøn fra.

LÆS OGSÅ:  Klumme: Politikernes bedrageriske symbolpolitik

Hvad vejer tungest: Muslimers ønske om at kalde til bøn midt i tæt beboede byområder, eller retten til fred for den ikke-muslimske del af befolkningen?

Skriv din mening i kommentarfeltet herunder.

Du kan holde dig opdateret med nyheder fra 24NYT ved at klikke her og følge avisen på facebook.